Komódi Brendon

2019.11.14. 07:00

Szunyókáló egyenletek és osztálykalandok

Kellemes, halk duruzsolás egy zöld háttér előtt. Lehajtom a fejem. Csend van, pedig mögöttem-mellettem gyerekek üldögélnek, mocorognak. Mélán. A neon gyenge fényében reggel kilenc óra tájban elbóbiskolok. Ülve.

Váci

Forrás: shutterstock

A felfedezés időpontja: 2017 június 1. csütörtök

A felfedezők: 9. osztály – 14 fő tanuló + 2 fő teherhordó, kísérő

Partraszállás: hajnali 9 óra 45 perc, klímamentes busz elhagyása, a sofőr biztonságba és árnyékba helyezése.

Az Őslakos gondnok házaspár nagy szeretettel és bizalommal fogadta a kis csoportot és egész napra engedélyezte a sziget birtokba vételét.

Helyezkednem kell, nagyon kényelmetlen ez a kemény szék. A zöld háttér a fehér feliratokkal és az egyenletes, de monoton beszéd ismét elszenderít…

Küldetés teljesítve: horgászás, csónakázás, strandröplabda-bajnokság, hintaágyban szunyókálás, 10 méter magas kilátóból ellenséges turistabuszok megfigyelése, napozás-úszás utcai ruhában, teljes menetfelszerelésben, focizás 15 percig a tűző napon (a megadott időn túl a forró éghajlat maradandó károsodást okoz(ott), kagylógyűjtés (ebédre?), kenuzás sikító-rikító sárga mentőmellényben indián csatakiáltással, óriáshomokozó átvizsgálása, kincskeresés, törzsi ebéd elfogyasztása: palóc gulyás, lekváros-kakaós palacsinta, jéghideg bodzaszörp (alkoholmentes).

A békepipák elfüstölése után közös ejtőzés, beszélgetés az árnyékos pihenőhelyeken, stratégiai megbeszélés a hazaindulás időpontjáról, sport, kalóriaégetés, vizes-póló-nadrág-cipő verseny, rendrakás, természetvédelmi tevékenységek. (szemétszedés).

15:00 a szigetek elhagyása

UI: még visszajövünk.

Mi a fene? Ez a busz rettenetesen ráz. Rázza a vállam.

Jó reggelt édes gyermekem. Még kicsengetés előtt vezesse le a táblánál a másodfokú egyenlet megoldó képletét. Gyorsabban kérem, fiatalember, nem nyaralni van egy lakatlan szigeten, ne szöszmötöljön annyi ideig. Év végén a kettesről csak álmodhat.

Címkék#Séta-Váci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!