Pásztor Domán

2019.11.28. 07:00

Országos csúcsot is futott már a salgótarjáni atléta

Az Uzoni tanulójával, a hatodikos Oláh Bátorral készítettem interjút, aki fiatal kora ellenére nagyon sikeres sportoló, a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) versenyzője.

Uzoni

A mezőny előtt Oláh Bátor

Forrás: nool

Fotó: B.L.

– Hogyan kezdődött a futókarriered?

– Öt évvel ezelőtt, október 23-án sikeresen megnyertem az emlékfutást. Ez akkora sikerélményt jelentett, hogy szüleim beírattak a SAC-ba. Itt örömmel fogadtak és nagyon jól éreztem magam, új barátokat szereztem, így eldöntöttem, hogy ez lesz az én sportágamat.

A mezőny előtt Oláh Bátor
Fotó: B.L. / nool

– Milyen gyakran jársz edzésekre?

– Hétévesen heti két edzéssel kezdtem, de a korommal együtt a tréningek száma is nőtt, most már minden nap futok. Az edzőm, Máté Csaba állítja össze az edzéstervet, amit életkoromtól, időszakoktól, illetve a versenyektől függően készíti el.

– Mi ösztönöz a futásban, illetve mi a célod?

– Mindig jobb és jobb időt szeretnék futni, illetve a sikerek is motiválnak. A legnagyobb célom, hogy egyszer kijussak az olimpiára, és köszönetet mondhassak Istennek, mert övé a dicsőség, nélküle oda se jutottam volna, ahol jelenleg tartok.

– Milyen eredményeket értél el eddig?

– Nagyon sok versenyen vettem már részt, ahonnan a legtöbb esetben éremmel értem haza. Három éve Egerben országos csúcsot futottam 1000 méteren, illetve tavaly a Budapest-válogatottal kiutaztam Dortmundba egy nemzetközi viadalra.

– Mit tudsz mondani azoknak a fiataloknak, akik ezt a sportágat szeretnék választani?

– Minden sport alapja a futás, úgyhogy, ha bármit sportoltok, ajánlom. Ha pedig elsődleges sportnak szeretné valaki elkezdeni, akkor nagyon sok kitartás kell, valamint a nagyobb eredményekhez több év kemény edzés szükséges. Ettől függetlenül mindenkit várunk sok szeretettel a SAC-ba.

Címkék#Séta-Uzoni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!