Szőrös Roland

2019.11.28. 07:00

Miért jó kollégiumban élni?

Már a 8. osztály második félévében eldöntöttem, hogy a középiskolás éveim alatt kollégiumban fogok élni. Tudtam, hogy ez egészen más lesz mint az eddigi életem, hiszen a zárt közösségben tudni kell beilleszkedni.

Borbély

Forrás: nool

Fotó: B.L.

Szeptemberben én már nagyon vártam, hogy beköltözzek a kollégiumba. Nem voltak szokatlan az első napok sem, hiszen a kollégistákat is többnyire ismertem, köszönhetően a nyílt hétvégéknek és a gólya tábornak. Így nem kellett izgulnom azért, milyen emberek vesznek majd körül, el tudjuk-e viselni egymást.

Nekem tetszik a kollégium. Jól érzem magam itt, sok a haver. Két barátommal vagyunk egy szobában, nagyon jól megvagyunk. Sokat beszélgetünk, megbeszéljük a gondjainkat, nem veszekszünk. A szobák lehetnének kicsit modernebbek is, de ez sem rossz annyira. A fürdőn lenne mit javítani, de amíg meleg víz jön, nincs baj. Kaja kevés, nem jó, de ehető.

Persze a kollégiumban alkalmazkodni kell a kollégiumi szabályokhoz. Nem te döntöd el, mikor mész zuhanyozni, vacsorázni, tanulni, mikor lehet szabadidőd. A kollégiumban szigorú rendszer szerint működnek a dolgok, ezért ha hosszabb távra tervezel, akkor neked kell igazodnod.

De mielőtt elvetnéd a kollégiumi életet, sok előnye van annak, ha beköltözöl. Én alapvetően szeretek a kollégiumban élni, mert önálló lehetek, jó a társaság, sokat nevetünk, tanárok segítenek a tanulásban, színházba járunk, programokat szervezünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!