Simon Diána Kitti

2019.11.07. 06:50

Hímzett valóság

Kazári vagyok. Modern és hagyományőrző. Gimnáziumi tanuló. A laska édes-boldog hazájából járok Kisterenyére. Busszal egy óra az út. Egyre távolodik a muskátlis faluház, a gyufamúzeum, a vasalómúzeum, a maci- és babamúzeum, a bélyegmúzeum… Vastag fonat van a hajamban. Ma is. Hagyomány…

Váci

 

A hagyományőrzés már teljesen kezd elveszni a mai világban. Tánccsoportok egyre kisebb létszámmal próbálják fenntartani a hagyományokat. Tíz évig néptáncoltam a Kazári Táncegyüttesben. Többször jártunk tánctáborban, versenyeken. A csoport pár tagja nemrég Finnországban lépett fel, ahol kazárit és más táncokat adtak elő.

Saját viseletemet fellépésekre, ünnepekre veszem fel. A felöltözés elég sok időt igényel, minimum másfél óra, de ez attól a személytől is függ, aki öltöztet.

Büszkén őrzöm a hagyományokat. A csipkés-hófehér vászonra színes-virágos motívumokkal hímzem az élő múlt lenyomatait az örökkévalóság számára.

Címkék#Séta-Váci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!