Diósjenő

2021.06.25. 09:00

Új kamerarendszer épült a községben

A gazdaságfejlesztési és felzárkóztatási programban érintett települések közbiztonsági kamerarendszerének támogatásáról szóló kormányhatározat alapján a település önkormányzata negyvenmillió forint támogatásban részesült. Önerőként a kiépített rendszer üzemeltetése hárult a község hivatalára.

L. J.

– Sajnos az évekkel korábban telepített térfigye­lőkamera-rendszer nem működött megfelelően – mondta Glöckl Ferenc. A község alpolgármestere hozzátette: – A kamerák vezeték nélküli kapcsolatban álltak egymással, amit minden időjárási körülmény befolyásolt. Így nagyon sokszor nem kommunikáltak megfelelően.

Éjszaka egyáltalán nem működtek, a rögzítő egység pedig csak huszonnégy órányi adatot tudott tárolni. Az eszközök felbontása nagyon alacsony volt, ezért az autók rendszámai sem látszottak a felvételeken.

Az alpolgármester kifejtette, hogy a mostani pályázatnak köszönhetően azonban olyan kamerarendszert sikerült kiépíteni, amely nemcsak a közbiztonságot szolgálja majd, hanem az illegális hulladéklerakás megakadályozásában is nagy szerepet szánnak neki.

– A harminckét korszerű kamerát a rendőrséggel folyamatosan egyeztetve, a javaslataik alapján helyeztük el a településen. Ezen felül az eszközöket saját tulajdonú zárt optikai hálózattal kötötte össze az önkormányzat – hangsúlyozta Glöckl Ferenc, aki szerint Diósjenőt így már teljes mértékben lefedik a készülékek.

Az alpolgármester a térfi­gyelőkamerák fontosságát érzékeltetve elmondta még, hogy a napokban már hasznát is vették a rendszernek. Ugyanis a községben elkövetett csalás ügyében a rendőrségnek a térfigyelő kamerák felvételeinek segítségével sikerült elkapni az elkövetőket.

 

Címkék#kamera

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!