Teke

2021.08.02. 19:00

Nógrádi siker a kelet-magyarországi döntőből

A napokban rendezték meg a 2021. évi országos serdülő leány bajnokságot, ahová a Bátonyterenyei Teke Klub színeiben Rácz Jázmin kvalifikálta magát a kelet-magyarországi döntőből.

NMH

A kétnapos verseny első napján a 120 vegyes dobásos egyéni versenyt bonyolították le. Jázmin már az egyéni versenyek során kiugróan teljesített, 565 fás eredményével az első helyen zárt.

Az aranyéremért Hegedűs Tímeát, az FTC U14-es világbajnok játékosát kellett megelőznie. A második napon a 2x20 vegyes dobásos sprintversenyekkel folytatódtak a küzdelmek egyenes kieséses rendszerben.

A Bátonyterenyei TK versenyzője ezúttal is szépen vette az akadályokat egészen a döntő mérkőzésig, ahol ismét az FTC világbajnok játékosával találta szembe magát. A kétszer húsz dobás igen szorosra sikeredett, az első körben 91–95, a második szettben pedig 96–98 arányban maradt alul, így végül ezüstérmet szerzett.

Összetettben, mely az egyéni és legjobb sprinteredmény összesítéséből áll, szintén a bátonyterenyei játékos állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A kétszeres magyar bajnoki címére a válogatott kapitánya is felfigyelt, és meghívót kapott az ez évi ifjúsági világbajnokság bő keretébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!