Ecseg

2021.06.09. 11:00

Játszótérből dupláznak

A település két játszótérrel is gazdagodik, az egyik már el is készült, és a másik helyszínen is hamarosan befejeződnek a munkálatok. A Magyar Falu Program pályázatán közel ötmillió forintot nyert a község önkormányzata.

G. E.

A támogatásból új játszótér épül a település központjában, a Szécsényi és a Petőfi út, valamint a Táncsics köz találkozásában lévő zöldterületen. A kivitelezés már a vége felé közeledik, két héten belül birtokba vehetik a játszóhelyet a gyerekek. Egyebek mellett lesz itt hinta, csúszda és mászóka is.

– Eddig nem volt játszótér a faluban, és a helyiek részéről igény mutatkozott rá, ezért nyújtottuk be támogatási kérelmünket a fenti programra – közölte Moravcsik Ferenc, a település első embere, aki arról is tájékoztatott, hogy a szegregált élethelyzetek felszámolására kiírt pályázatnak köszönhetően pedig hárommillió forinttal gazdagodott a község. Ebből egy másik játszóteret alakítottak ki az óvoda szomszédságában lévő telken. Az eszközök már a helyükön vannak, de az engedélyekre még várni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!