Muzsikaszó

2022.09.12. 16:10

Népdaléneklésben és mesemondásban versenyezhetnek kicsik és nagyok Rétságon

Immár tizenegyedik alkalommal száll majd a muzsikaszó a Kereplős Csalogány Népdaléneklő Versenyen szeptember 28-án, szerdán, 17 órától a városi művelődési központ és könyvtárban, a nevezés viszont ma lezárul.

V. E.

A korábbi években is rendeztek népdaléneklő versenyt a városban

Forrás: Nool.hu archívum

Az intézmény közösségi oldalán megosztott tájékoztatása szerint a Kereplő Néptánc Egyesület által szervezett megmérettetés idén egy mesemondó versennyel is kiegészül. 

A próbatételre négy – első és második osztály, harmadik és negyedik osztály, felső tagozat, továbbá felnőtt – korosztályban nevezhetnek a mai nappal bezárólag a versenyzők. A népdaléneklésben három- vagy négytagú kisegyüttesek is részt vehetnek. A „csalogányoknak” kettő vagy három – ugyanahhoz a tájegységhez köthető – népzene előadásával kell elkápráztatniuk a zsűrit, míg a mesemondóknak öt-hat perc áll majd a rendelkezésükre, hogy Benedek Elek egyik – szabadon választott – történetének világába repítsék a megjelenteket. A XI. Kereplős Csalogány Népdaléneklő Versenyre szeptember 12-ig, hétfőig jelentkezhetnek a vállalkozó szelleműek a [email protected] e-mail címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!