Ellenőrzés

2022.09.11. 17:51

Cipő- és ruhaboltokat vesz célkeresztbe a NAV jövő héten Nógrád megyében

Az adóellenőrök a megye számos pontján felbukkanhatnak majd szeptember 12. és 16. között.

Nool

A cipőboltok tulajdonosainak is érdemes lesz résen lenni

Forrás: Shutterstock

Cipő- és ruhaboltokban tart helyszíni ellenőrzéseket szeptember 12. és 16. között a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága. Közleményük szerint hétfőn a Szécsényi járás, kedden a Salgótarjáni járás, szerdán a Bátonyterenyei járás területén bukkanhatnak fel a revizorok, míg csütörtökön a Balassagyarmati járás, pénteken pedig a Pásztói járás területe kerül sorra.

Az ellenőrök az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét fogják elsősorban vizsgálni, de ellenőrzik majd az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetve a megfelelő áfakulcs használatát is. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága felhívta a figyelmet, hogy a tervezetten túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!