Hivatás

2022.09.21. 17:00

A megyenapon is folytatódott a határvadászok toborzása

A megyenapra kilátogatókat a határvadász képzéssel kapcsolatos tájékoztatással, bűn- és balesetmegelőzési tanácsokkal, valamint fegyverzeti bemutatóval várták a megyei rendőrök.

Nool

Minden érdeklődőt tájékoztattak a felvételi eljárás menetéről

Forrás: police.hu

Nógrád községben 2022. szeptember 17-én megrendezett megyenapon a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat Toborzó csoportja, valamint a Cserhát Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály, továbbá a Bűnmegelőzési Alosztály és a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai várták az érdeklődőket – tájékoztatta portálunkat a police.hu.

A rendőr-főkapitányság toborzótisztje a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezredébe történő jelentkezés feltételeiről és a felvételi eljárás menetéről tájékoztatta a rendezvényre kilátogatókat.

Ki a szerződéses határvadász?
 Speciálisan az államhatár őrzésére és a jogellenes migráció megakadályozására irányuló feladatokat ellátó új állománycsoport, amely az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv személyi állományát erősíti meg.  A határőrizeti rendszer első vonalában járőrszolgálatot hajt végre, az államhatáron történő illegális belépési kísérleteket akadályozza meg, továbbá az illegálisan belépett személyeket feltartóztatja és az ideiglenes biztonsági határzár túloldalára kíséri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!