Falunap

2022.08.10. 19:53

Vendégfellépőkkel is színesítették a napot a rimóciak

A községben hagyomány, hogy augusztus első hétvégéjén rendezik meg a falunapot, amelyre immár a 26. alkalommal került sor az elmúlt hétvégén. Ebéd

Sz. F.

A Havanna Tánccsoport Salgótarjánból érkezett a rendezvényre

Forrás: Nool.hu

Fotó: Sz.F.

A községben hagyomány, hogy augusztus első hétvégéjén rendezik meg a falunapot, amelyre immár a 26. alkalommal került sor az elmúlt hétvégén. Ebéd után a falu lakói és egyéb területekről érkezők népesítették be a rendezvény színhelyét, a sportcsarnok melletti teret. Jó ötletnek bizonyult, a szervezők részéről, hogy hatalmas sátrat állítottak a szabadtéri színpad előtt, így a nézők árnyékos helyről kísérhették figyelemmel a színpadon zajló műsorokat. 

Szabó Linda, az esemény szóvivője az önkormányzat és a szervezők nevében köszöntötte a megjelenteket. Elmondta: idén is változatos színpadi műsorral és kísérő programokkal kedveskedtek a 26. falunap résztvevőinek, így mindenki találhat megfelelő szórakozási lehetőséget. 

A helyi Rezesbanda és a falu „dalos pacsirtája”, Golyán Gréta műsorával vette kezdetét a műsor. Szabó Vilmos, a falu polgármestere, miután megköszönte a szervezők, rendezők munkáját és a szereplők műsorát, azt mondta, hogy a falunap igazi közösséget kovácsoló rendezvény. Szükség van az ilyen eseményre, ami a kikapcsolódásról, a szórakozásról szól. 

Miután mindenkinek jó szórakozást kívánt, folytatódott a színpadi műsor. A helyi hagyományőrző csoport, a Folklór Manufaktúra szereplői léptek a színpadra, majd Golyán Gréta dalcsokorral kedveskedett a közönségnek. Fellépett a salgótarjáni Havanna Tánccsoport, és további vendégek is szórakoztatták a közönséget. 

A gyermekek vidámparkban és Izolda népi játékaival játszhattak. Volt tombolasorsolás, csillámfestés, az árusoknál különböző ajándékokat lehetett vásárolni. Este kilenc órakor tűzijátékkal fejeződött be a 26. Rimóci Falunap. 
 

A Havanna Tánccsoport Salgótarjánból érkezett a rendezvényre
A szerző felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!