Hozzájárulás

2022.08.31. 20:41

Kiskorúak és fiatal felnőttek iskolakezdését is támogatja az önkormányzat Karancslapujtőn

Általános- és középiskolások, valamint főiskolai hallgatók is igényelhetik a hozzájárulást.

Nagy Orsolya

Hozzájárul a tanszervásárláshoz a helyi önkormányzat (borítóképünk illusztráció)

Forrás: Nool.hu archívum

Fotó: Hüvösi Csaba

Tanszertámogatást nyújt a helyi önkormányzat a képviselő-testület döntése alapján azoknak, akiknek kiskorú gyermeke köznevelési intézményben tanul, valamint azoknak a fiatal felnőtteknek is, akik köznevelési intézményben, vagy felsőoktatás nappali tagozatán tanulnak – közölte az önkormányzat közösségi oldalán.

Mint arról beszámoltak, a támogatás azoknak a kérelmezőknek állapítható meg, akiknek családjában az egy személyre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 80 százalékát nem haladja meg. Ezáltal az általános iskolások számára 8 ezer, a középiskolásoknak 12 ezer, míg a főiskolai hallgatóknak 20 ezer forint támogatás adható, amelyet szeptemberben és októberben igényelhetnek. A kérelem benyújtására személyesen – hivatali munkaidőben – a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán, vagy elektronikus ügyintézés útján is lehetőség van. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!