Születésnap

2022.08.05. 19:58

Kilencvenötödik születésnapján köszöntötték Balassagyarmat negyedik legidősebb férfi lakosát

Csach Gábor, a város polgármestere közösségi oldalán számolt be róla, hogy Bárányné dr. Balázs Mária önkormányzati képviselővel közösen köszöntötték Décsi Zsigmond nyugalmazott határőr alezredest 95. születésnapján.

L. J.

95. születésnapján köszöntötték Décsi Zsigmond nyugalmazott határőr alezredest

Forrás: Facebook | Csach Gábor polgármester

– Zsiga bácsi 1953-ban költözött Balassagyarmatra, és egészen 1975-ig, nyugdíjba vonulásáig a Határőr Igazgatóságon dolgozott. Ezt követően nyugdíjasként egészen az üzem bezárásáig volt a Vágóhíd rendészeti vezetője – írta bejegyzésében a polgármester. 

Hozzátette: Décsi Zsigmond hihetetlen friss szellemi és fizikai állapotában mesélt családjáról, árvaként megélt fővárosi gyermekkoráról, az ötvenes évek nehézségeiről. Ezeken kívül arról is beszámolt, hogyan győzte le a kétszeres olimpiai bajnokot, Takács Károlyt lövészetben, de a beszélgetés során szó esett még a sakkról és az idős hétköznapok nehézségeiről is. A polgármester a bejegyzés végén születésnapja alkalmából ezúton is gratulált a város negyedik legidősebb férfi polgárának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!