Korszerűsítések

2022.08.11. 14:20

Fejlődhet a Mátraalja, másfél milliárdot költenek beruházásokra Pásztón

Újabb 1,5 milliárd forint érkezik a településre a Top Plusz keretében – közölte Farkas Attila, a város polgármestere közösségi oldalán.

Nagy Orsolya

Forrás: Nool.hu archív

Mint írta, az Élhető települések című felhívásban okos városfejlesztésre 75 millió, a település zöld területeinek fejlesztésére 150 millió, a város vízelvezésének részleges átépítésére és korszerűsítésére több mint 300 millió, a Hajós Alfréd úti sportlétesítmény közösségi célú fejlesztésére 300 millió, konferencia- és rendezvényterem kialakítására 40 milliót, míg Pásztó-Hasznos városrész kerékpárforgalmi létesítményeinek fejlesztésére 300 millió forint támogatásban részesültek.

Hozzátette: a gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése című felhívás vonatkozásában bölcsődei, óvodai ellátást nyújtó intézmények épülhetnek és újulhatnak meg. Ennek köszönhetően a város óvoda épületeinek korszerűsítésére közel 300 millió forintot kapott az önkormányzat. A településvezető háláját fejezte ki a támogatásokért és azért, hogy Pásztó ezekben a nehéz időkben is fejlődhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!