Szépkorúak

2022.07.01. 15:41

Népszerű a magyargéci klub, rendszeresen telt házzal üzemelnek

Magyargécen található Idősek Gondozási Központjához három alapszolgáltatás tartozik: az idősek nappali ellátása, a házi segítségnyújtás és a szociális étkeztetés. A korszerű épületben társalgó, pihenőszoba és ebédlő is a nappali ellátást igénybe vevők rendelkezésére áll. Az intézmény vezetője, Valent Nikolett munkáját Schevelik-Bojtár Andrea segíti.

Sz. F.

Valent Nikolett (balról a harmadik) az intézmény vezetője

Forrás: Sz.F., NMH

Céljuk, hogy jól érezzék itt magukat az emberek. Ezért különböző foglalkozásokat – például papírfonás – is szerveznek az idősek részére. Közös imádságot is tartanak, de szeretnek tévét nézni, újságot olvasni is. Megyénk eseményeiről, lapunk hasábjairól tájékozódnak. Gyakran meglátogatja a közösséget Velki Róbert polgármester is, amit jó érzéssel fogadnak. A vezetők kávé-, teafőzéssel, palacsintasütéssel is kedveskednek az időseknek. A 20 férőhelyes klub népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy rendszeresen telt házzal üzemel. Valent Nikolett elmondta, hogy az önkormányzattal több olyan rendezvényt is szerveznek, amelyekbe más idős emberek is bekapcsolódhatnak, s szeretetben, jó hangulatban tölthetik el idejüket. 

Velki Nándorné elmondta: már több mint tíz éve jár a klubba. Társai tréfásan megjegyezték: még csak kéthetes. Amire úgy reagált: örülök, hogy megéltem a 77 évet. 

– Jól érezzük itt magunkat – folytatta Bablena Jánosné. Oláh Józsefné kiemelte: – Hálásak vagyunk a polgármesternek, hogy megszervezi a hozzám hasonló, mozgásban korlátozott személyek ide- és hazaszállítását. 

A kisgéci Ádám Imréné is a jó közösségi szellemet, az intézmény kedves munkatársait méltatta: – Szívesen töltöm itt a szabadidőmet. Reggel busszal jövök, de haza már az önkormányzat kocsija visz. 

Babka Norbertné napi rendszerességgel hét személynek segít a bevásárlásban, a gyógyszerek felíratásában, kiváltásában és a házimunkában. A szociális étkeztetést Magyargécből és a hozzá tartozó társtelepülésről, Kisgécből 46-an veszik igénybe, az ebédet házhoz szállítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!