Együttlét

2022.07.12. 13:00

Közös festménnyel ünnepelték a jubileumi évfordulót a Ceredi Művészeti Alkotótáborban

A résztvevők hagyományteremtő szándékkal egy különleges, nagy méretű képet festettek a 25. Ceredi Művészeti Alkotótáborban, amely a napokban ért véget.

V. E.

Forrás: Beküldött fotó

Cene gál István, az egyhetes foglalkozás szervezője elmondta: a ceredi faluházba több hazai település – úgymint Csopak, Debrecen, Sopron, Budapest vagy épp Sárbogárd – mellett a határon túlról, például Angliából és a felvidéki Rimaszombatról is érkeztek táborozók.

– Mondhatni a szélrózsa minden irányából jöttek a településünkre az alkotók, összesen 28-an. A tinédzsertől kezdve a nyugdíjas korúig bezáróan mozgott az ecsetet ragadók életkora, illetve festészet technikai szempontból is széles volt a paletta. Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk valami maradandót alkotni, ettől motiválva készítettük el a szóban forgó festményt egy 100x120 centiméteres vászonra. A tábor elejétől kezdve mindenki egy általa kiválasztott színt és gesztust vitt a képbe, ami egységgé, önálló műalkotássá vált a zárónap végére – emelte ki a festőművész.

Hozzátette: a kezdeményezésből lehetőség szerint hagyomány kívánnak teremteni.

A közös alkotást, akár csak a táborban elkészült többi festményt várhatóan ősszel, az idei második Cene gál István-féle alkotói tábor helyszínén, Újlengyelben egy kiállítás során tekintheti majd meg a közönség.

A közös alkotás
Forrás: Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!