Vérszívók

2022.07.08. 11:00

Gyérítik a szúnyogokat Ipolytarnócon

Gulyás Edina

Forrás: Shutterstock

Ipolytarnóc területén földi úton történő szúnyoggyérítést végeznek július 13-án, szerdán a napnyugta utáni órákban – tájékoztatott közösségi oldalán a település önkormányzata. 

A közleményből kiderül, hogy az alkalmazott készítmény kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, meleg vérű állatokra, emberre nem veszélyes. A lakosságnak azt javasolják, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, ruhákat gyűjtsék össze, vagy takarják le. A kezelés idején és az azt követő egy órában érdemes az ajtókat és az ablakokat bezárni. A területen termő zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztás előtt meg kell mosni! A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. 

A szakemberek arra kérik a lakosságot, hogy a szúnyogirtó-kezelés kiegészítéseként rendszeresen ürítsék, vagy takarják le az ingatlanon található tárolókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!