Ovi

2022.07.19. 07:59

A varsányi Játékkuckóban nyáron is zajlik az élet

Nagy segítség ez a szülőknek.

Sz.F.

Forrás: Sz.F.

– A Játékkuckó Óvodában a nyári hónapokban is nyitva tartunk, fogadjuk a gyermekeket. Ezzel is segítünk azoknak a szülőknek, akik máshogy nem tudják megoldani a gyermekük felügyeletét. Két hétre azért mi is zárva leszünk – magyarázta Uhrin Anikó, a Varsányi Játékkuckó Óvoda vezetője. A nyári nyitva tartást általában 15-17 gyermek részéről veszik igénybe a szülők. A nagy melegben az apróságok a hűvös szobában, vagy az árnyat adó fák alatt játszanak. Még egy párakapuval is kedveskednek nekik. 

Az óvónő örömmel újságolta, hogy a helyi önkormányzatnak köszönhetően 40 millió forint pályázati pénzből újították fel az óvodát. Az épületet hőszigetelték, kifestették a foglalkozó termeket és egy tornaszobát is kialakítottak. 

Korábban az óvodában főztek, jelenleg viszont a Rozmaring Étterem biztosítja számukra az étkezést, így csak egy tálaló konyhájuk van. A korábbi konyhát alakították át tornaszobává. Óvodájuk jól felszerel, nagyon sok játék áll a gyermekek rendelkezésére.

A kicsik néptáncot is tanulhatnak, illetve hittan foglalkozáson is részt vesznek. A szécsényi szakszolgálatból fejlesztő pedagógus, logopédus, gyógypedagógus is bekapcsolódik az óvoda munkájába. A tanév végén 19 gyermekük ballagott el, s 18 új beiratkozott óvodásuk van. A jelenlegi létszámuk 51 fő. A gyermekekkel két csoportban négy óvónő és két dajka foglalkozik.

Uhrin Anikó elmondta, hogy a szülőföld szeretetére, a hagyományok megismertetésére nevelik a gyermekeket. Céljuk, hogy biztosítsák a gyermekek sokoldalú nevelését, fejlesztését. 

Jó kapcsolatot ápolnak a szülőkkel, akik pár kézműves foglalkozásba is bekapcsolódhatnak, az anyukák és gyermekeik együtt alkothatnak. Több sétát tesznek a faluban, hogy a gyermekek minél jobban megismerjék lakhelyüket. Jó kapcsolatot ápolnak a helyi civil szervezetekkel és a szécsényi rendőrkapitánysággal. Részt vesznek az Ovi-Zsaru bűnmegelőzési programban. Első között csatlakoztak a Fogadj Örökbe Egy Óvodát Mozgalomhoz. Ennek keretében több helyről is kaptak különböző játékokat.

Címkék#óvoda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában