Pályázat

2022.06.17. 21:03

Több beruházást is átadtak Ludányhalásziban

A napokban sportpályát adtak át a településen, továbbá egy út- és egy járdaszakaszt is, a három horgászbarát vendégház és a település 800 éves évfordulójára készült emlékmű mellett.

F. O.

Amint arról korábban beszámoltunk, az ünnepélyes eseményen megjelent többek között Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, valamint Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője is. Kovács Imre, a település polgármestere elmondta, hogy a sportpálya műszaki átadása már a tavasszal megtörtént, ám a hozzá tartozó parkoló és a terület körbekerítése csak a közelmúltban készült el. 

– Bár a pálya már kész volt, a sportolni vágyók csak most vehetik majd birtokba a területet, miután a mellette lévő parkoló is elkészült. A beruházás tizenötmillió forintból valósult meg, ami húsz százalék önerőt tartalmazott a pályázati forrás mellett – fogalmazott a polgármester. 

Mint mondta, a pálya alkalmas kispályás focimeccsek, illetve kosárlabda-mérkőzések megrendezésére is. A Templom térhez tartozó út vízelvezetése és burkolatfelújítása is nemrég fejeződött be, amit szintén átadtak a napokban. A beruházás a falumegújítási program keretében készülhetett el, szintén tizenötmillió forintból. 

– A Rákóczi és a Kossuth út egy-egy szakaszán a járdákat is felújítottuk. Ennek a kivitelezésére 4,7 millió forintot nyertünk, ami fedezte az anyagköltséget. A munkadíjat pedig saját forrásból állta az önkormányzat, ami másfél millió forint volt – mondta Kovács Imre. Hozzátette: a Losonci úti temetőnél is hamarosan megkezdődnek a munkálatok, miután támogatást nyertek arra, hogy a területről kivágják a veszélyes fákat. Amint végeznek ezzel a feladattal, kerítés építéséhez fognak a helyszínen. 
 

Címkék#fejlesztés
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában