Beruházás

2022.06.03. 21:00

Teljeskörűen megújult a drégelypalánki hivatal épülete

Korábban közel 20 millió forintot nyert el a község önkormányzata a polgármesteri hivatal belső tereinek fejlesztésére a Magyar Falu Programban. A beruházás munkálatai nemrégiben befejeződtek, aminek köszönhetően most már modern épület várja a helyi lakosokat.

L. J.

Légkondicionált szerverszobát alakítottak ki, és az elektromos vezetékeket is cserélték

Forrás: NMH/Hegedűs Márk

Fotó: Hegedus Mark

– A támogatásból elsősorban felújítottuk az elavult, rossz állapotban lévő elektromos hálózatot. Többek között bővítettük a konnektorhálózatot, illetve gazdaságosabb ledes fényforrásokra cseréltük a korábbiakat – mondta el Rigó Dávid. A település polgármestere hozzátette: 
– Emellett légkondicionált szerverszobát alakítottunk ki, ahol helyet kapott a telefonközpont, az internet, a kamera- és a riasztórendszer is. Mindez pedig azért volt fontos, mert így biztonságos helyről tudjuk ellátni az ezekkel kapcsolatos feladatokat. Továbbá létrehoztunk egy irattároló helyiséget, valamint ügyfélvárót is. Utóbbira azért volt szükség, mert korábban csak a folyosón várakozhattak a lakosok, ami nem volt ideális. Mindezeken kívül újra cseréltük a belső terek ajtóit, illetve padlóburkolatát, valamint festési munkálatokat is elvégeztünk. 
A polgármester kitért arra is, hogy pályázati forrás segítségével korábban már megvalósult az épület energetikai korszerűsítése, ezen belül a tető komplett cseréje, a külső homlokzat szigetelése és színezése, a külső nyílászárók cseréje, valamint az áramellátást már részben a napelemrendszer biztosítja. – A belső terek fejlesztésével teljeskörűen megújult a polgármesteri hivatal. Ennek köszönhetően pedig most már a mai kornak megfelelő épület várja a lakosokat – mondta Rigó Dávid.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!