Utak is megújultak

2022.06.16. 17:00

Pályázati forrásból fejleszthetnek Legénden

A település önkormányzata a Belügyminisztérium felhívásán közel 13,3 millió forintot nyert el korábban útfelújításra. A beruházás két ütemben zajlott, és a napokban el is készült.

Lászlók Judit

– Az elnyert összegből a Dózsa György út és a Petőfi Sándor út közti összekötő szilárd burkolatú, úgynevezett Travnyiki út felújítása valósulhatott meg. A tavaly őszi időszakban az út alatt két áteresz cseréjét végezték el a szakemberek, annak teljes felülete új aszfaltburkolatot kapott. Az úthoz tartozó, Legénd patak felett átvezető, öttonnás teherbírású fahíd korszerűsítése pedig a tavaszi időszakban valósult meg – közölte hírportálunk kérdésére válaszolva Tunkel Tamás. 

A község polgármestere hozzátette: 
– A fejlesztésre azért volt szükség, mert az útszakasz tele volt kátyúkkal, illetve a híd is nagyon rossz állapotban volt. Erről az útról lehet megközelíteni többek között a helyi futballpályát is. 

A polgármester kifejtette, hogy az útszakasz felújítására már korábban is nyújtottak be pályázatot, azonban eddig nem sikerült elnyerniük a támogatást. Így most különösen örülnek annak, hogy végül mégis megvalósíthatták a terveiket. Azonban nemcsak útfelújítást végezhettek a pályázati forrásnak köszönhetően, hanem új eszközöket is vásárolhatnak az önkormányzat számára. 

– A Magyar Falu Program kommunális eszközök beszerzése című kiírásán nemrég kicsivel több mint hárommillió forintot nyertünk el. Ebből az önkormányzati traktorhoz rézsűmulcsozó adaptert, utánfutót, valamint sószórót fogunk vásárolni. Ezek az eszközök nagy segítséget nyújtanak majd a községi utak, közterületek és parkok karbantartásában – mondta Tunkel Tamás. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában