Előadás

2022.06.02. 19:00

Nagy érdeklődés övezi a színielőadásokat Nógrádon

A Déryné Program egy olyan hiánypótló kezdeményezés, amelynek elsődleges célja a minőségi színházi kultúra eljuttatása a kistelepülésekre, valamint azokra a területekre, ahol a kultúrához való hozzáférés lehetősége korlátozott.

L. J.

A helyi színházkedvelő közönség ingyen tekintheti meg a darabokat

Forrás: Beküldött

A projektnek négy alprogramja van: Barangoló, Vándorszínház, Déryné társulat és az Országjárás. Utóbbihoz csatlakozott tavaly ősszel Nógrád község önkormányzata azért, hogy színvonalas színházi előadásokkal is kedveskedjenek a lakosoknak. – Az önkormányzat egy jelképes összeget fizet a programnak, így a helyi színházkedvelők ingyen tekinthetik meg a színdarabokat a művelődési házban – mondta el dr. Kovácsné Balogh Mónika, az önkormányzat rendezvényszervező munkatársa. Hozzátette: – A résztvevők eddig a The Art n.o. társulat Tetemrehívás, a Térszínház A Vigéc, illetve Rák Zoltán Társulatától Az Aranymetszés című darabokat tekinthették meg. A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház is vendégszerepelt a faluban, ők Az ördög című művet hozták el a közönségnek. Dr. Kovácsné Balogh Mónika kiemelte, hogy mindegyik színházi előadáson sokan vettek részt, ráadásul a helyi lakosok mellett a környékbeli településekről is érkeztek érdeklődők. 

– A következő előadás és annak időpontja még nem ismert, azonban a nagy érdeklődésre való tekintettel az a célunk, hogy továbbra is részt vegyünk a programban. Emellett szeretnénk, ha a Zenthe Ferenc Színház más előadással is ellátogatna Nógrádra, ezzel is támogatva a Nógrád megyei színház munkásságát – mondta a rendezvényszervező. 
 

Címkék#előadás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában