Lehetőség

2022.06.18. 15:00

Madárfotósok részére hirdettek fotópályázatot

A pályázat jó bemutatkozási lehetőséget teremthet a madárfotósoknak.

Nool

A Duna-Ipoly Nemzeti Park weboldalán jelent meg, hogy magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. A szervezők elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket.

– A Birdo elindítói a madárfotókkal nem csak a természet szépségét és gazdagságát kívánják bemutatni. Szerintük a fotók jó lehetőséget nyújtanak arra, hogy képbe kerüljön a természetvédelem is. Kizárólag etikus elvek alapján fotózott képeket fogadnak el, amelyek készítése a madarakat szaporodásukban, pihenőhelyükön, vagy természetes mozgásukban nem akadályozta, így például drónfotókkal sem lehet pályázni – áll a felhívásban. 

A pályázat egyik kategóriájában dokumentum-fotósorozat benyújtására is lehetőség van – ebben olyan fotókat várnak, amelyeknél az esztétikai értéken túl a fókuszban egy madárfaj vagy élőhelye megmentéséért végzett szakmai munka vagy civil erőfeszítés bemutatása áll. A pályázati időszak június 1-től július 31-ig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!