Sportnap

2022.06.06. 20:38

Első alkalommal rendeztek sportnapot Nagylócon

Első alkalommal rendeztek sportnapot a hétvégén a községben. A több száz embert vonzó esemény egyszerre három helyszínen zajlott.

F. O.

– Talán nem is helyes elsőnek nevezni, mivel valaha Nagylócon pezsgő sportélet folyt sok-sok lokálpatriótának köszönhetően. A helyi futballcsapat minden vasárnap a pálya szélére vonzotta a falu népét, sakkversenyek ültették egy asztalhoz a nagylóciakat. Sajnos mindezek hagyománya az évek során feledésbe merült – mondta megkeresésünkre Kasza Blanka szervező. 

Hozzátette: ezúttal egy olyan rendezvényt szerettek volna létrehozni, amely egyaránt mozgósítja a fiatal korosztályt és a középkorúakat is, így került célkeresztbe a sport. – A sportnapunk célja a közösség összekovácsolása, új barátságok kialakítása, a régiek ápolása volt. Hiszem azt, hogy ez egy aktív programmal sokkal inkább elérhető, mintsem akármilyen híres előadó színpadra állításával – hangsúlyozta Kasza Blanka. 

Hozzátette: a szervezés során is igyekeztek nagylóciakat és nagylóci születésűeket bevonni. Örömükre szolgált, hogy ebben partnerekre is leltek, és valamennyien lelkesen ásták bele magukat az előkészületekbe a saját szabadidejüket nem sajnálva. 

A nap során idősebb Gyebnár Gyula sakkszimultánt játszott, Kovács Norbert tartotta az erőpróbát, dr. Katonáné Strehó Marietta a latin táncot, Strehó István a hetesrúgó bajnokságot, Kovács Kozma Kitti pedig a jógát. Sólyom Veronika iron box edzése után Zilaj Csaba szervtranszplantált atléta előadását hallgathatták meg az érdeklődők. A három helyszínen – a nagyszínpadon, a salakpályán és a sportcsarnokban – párhuzamosan zajlott sportnapon közel háromszáz ember vett részt. Az est folyamán kocsmasportbajnokságot is rendeztek. Miközben Balázs Roland zenélt, a szervezők kártyajátékokkal, sörponggal és darts­cal várták az érdek­lődőket. 

– A sport nem csupán az élsportot jelenti, a dobogót és az érmeket, hanem lehet kikapcsolódás, önmagunkra fókuszálás, saját határaink feszegetése, majd leküzdése is. A sport összetart, csapatot épít. Ez most is bebizonyosodott – emelte ki Kasza Blanka. 
 

Címkék#sportnap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában