Alkotás

2022.05.13. 21:00

Inspiráló alkotást festenek a falra a tarjáni diákok

Mintegy tizenöt diák és Kunhegyesi Ferenc roma származású művész ecsetvonásokkal varázsolja színessé a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSzC) Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Intézményegységének falát a hétvégén.

V. E.

A kezdeményezés a Pressley Ridge Magyarország Alapítvány fiataljainak köszönhetően a No Bad Choice projekt részeként valósul meg. A szervezet önkéntesei 2021 őszétől havi rendszerességgel látogattak el a salgótarjáni kollégiumba, ahol a sikeres továbbtanulásra és pályaválasztásra készülve Na, mi a pálya? programcímmel interaktív, illetve élményalapú foglalkozásokat tartottak a diákoknak. 

Az eddigi összejövetelek során az önismeret, a továbbtanulás, illetve a munkavállalás témáit járták körbe. Ez alkalommal azonban arra vállalkoztak, hogy néhány nap leforgása alatt közösen megtervezzék, felrajzolják és megfessék azt a szimbolikus alkotást, amely az utánuk következő kollégisták kitartását és elkötelezettségét erősítheti, illetve adhat számukra inspirációt. 

A közösségi falfestés célja egy olyan üzenet megjelenítése a továbbtanuláshoz kapcsolódóan, amely motiváló a fiatalok kortársai számára a jövőtervezésük során. A tanulók és az alapítvány önkéntesei ma reggel látnak hozzá a feladat kivitelezéshez a Kiskőrösön élő roma származású festőművész vezetésével és támogatásával. A munka nyomán várhatóan szombat délutánra elkészül a kollégium falának új, színes dekorációja.

Címkék#művészet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában