Értekezlet

2022.05.27. 09:00

Határmegbízotti értekezletet tartottak a rendőrök Nógrád megyében

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője határmegbízotti értekezleten fogadta a Szlovák Köztársaság Nyitrai és Besztercebányai Kerületi Rendőr Igazgatóság képviselőit.

Nool

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, a Nógrád Megyei Rendőr-főkaptányság vezetője és egyben Magyarország 2. számú határmegbízottja fogadta Mgr. Matej Polaček, MBA ezredest, a Szlovák Köztársaság Nyitrai Kerület Rendőrigazgatósága határmegbízottját, és JUDr. Jozef Levčik alezredest, a Besztercebányai Kerület Rendőrigazgatóság határmegbízott-helyettesét, valamint JUDr. Csaba Faragó tábornokot, a Szlovák Köztársaság magyarországi rendőr attaséját - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. 

Mint az a közleményben áll a két ország szakemberei Bárna településen május 25-én tartották meg ez évi munkaértekezletüket. A tanácskozás során a határmegbízottak közösen értékelték az elmúlt két évben végrehajtott közös feladatokat. A felek áttekintették a közös államhatárt érintő szakaszok migrációs helyzetét.  A járvány időszakában is folyamatos volt a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a szlovák fél rendőrhatóságai között az információcsere a hatályos intézkedésekről, valamint a közös államhatáron a járvány terjedésének megakadályozására irányuló karanténintézkedések betartását célzó megelőző-biztonsági intézkedésekről.  A magyar-szlovák közös járőrszolgálatokra június hónaptól újra számíthatnak a határ mentén élők mindkét oldalon.

A rendéri vezetők megbeszélték, hogy az együttműködést az érvényes nemzetközi szerződések és egyezmények alapján továbbra is fenntartják, és az értekezlet végén közös jegyzőkönyv aláírásával és elfogadásával biztosították a határmenti együttműködés zavartalanságának feltételeit. A szakmai értekezletet követően a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és vendégei a salgótarjáni Dornyai Béla Múzeum Bányászati Kiállítóhelyére látogattak el, ahol a tárlatvezető mutatta be a nógrádi szénmedence múltját, műszaki emlékeit, a József lejtős akna eredeti vágatrendszerét.

Címkék#értekezlet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában