Segítségnyújtás

2022.04.27. 09:00

Több nyugat-nógrádi településen is segítik az Ukrajnából menekülteket

Nool

A Karitatív Törzs tevékenysége nem ért véget a választások után, folytatjuk munkánkat a Nyugat-Nógrádban elhelyezett menekültek segítése ügyében. 

számolt be a napokban Facebook-oldalán Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője. Mint bejegyzéséből kiderült, Hontra, Debercsénybe és Terénybe is célzottan vittek adományokat, a terényi parókia felújítása miatt az eddig ott lakó 5 tagú család elhelyezését pedig egy nagylelkű magánszemély felajánlása révén sikerült megoldani Ipolyszögön. A honatya arról is beszámolt, hogy a család gyermekeinek átjelentkezése a magyar iskolába már megtörtént, az anyuka részére pedig több munkalehetőséget is felajánlottak már.

A családnak egy palackról üzemelő gáztűzhelyre és egy akasztós szekrényre lenne szüksége a képviselő bejegyzése szerint, minden más már rendelkezésükre áll az eddigi felajánlásoknak köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!