Korszerűsítések

2022.04.16. 13:00

Komoly fejlesztések révén épül-szépül Ipolyvece

Jelenleg két helyen zajlanak komolyabb korszerűsítési munkálatok a folyóparti településen. Szépül a polgármesteri hivatal, illetve a vele szemben lévő könyvtár épülete is.

H. H.

Itt volt már az ideje a felújításnak – vallja Molnár János polgármester

Forrás: Hegedűs Márk/NMH

Fotó: Hegedus Mark

Mivel a saját irodája kerül sorra éppen a felújítás folyamatában, a szomszédos társalgó helyiségben ültünk le megbeszélni a részleteket Molnár Jánossal, Ipolyvece polgármesterével. 
– Szobáról szobára haladva szépül meg az épület – mondta vendéglátónk. – Épp itt volt már az ideje a felújításnak, mert egyre kényelmetlenebb körülmények között dolgoztunk. A munkák során teljesen rendbe tetetjük a belső helyiségeket, kicseréltettük a padozatot, a nyílászárókat, megújul a külső szigetelés, és ezáltal gazdaságosabbá válik az üzemeltetés. Előreláthatóan december 31-ig fejeződik be a korszerűsítés. 

Átmentünk a Drégelypalánk felé vezető főút túlsó oldalára. A könyvtár, egyben közösségi tér megújítására nem az önkormányzat, hanem az Együtt Ipolyvecéért Egyesület adott be pályázatot és nyert el megközelítőleg 6 millió forintos támogatást. Itt hasonlóképpen zajlanak a munkák, mint a hivatalban, azaz ablakokat-ajtókat cseréltek, kifestették a falakat, illetve új vizesblokkot alakítottak ki. 

Komoly tervünk, hogy állandó élettel töltsük meg az egykori iskola épületét. 

– A júniusi falunapokon itt rendeztük be a helyi képzőművészeti alkotók kiállítását, illetve a másik helyiségben falutörténeti tárlatot láthattak az érdeklődők, de eljött végre az idő, hogy az épületet teljesen hasznosítsuk – fejtette ki Molnár János, majd hozzáfűzte, hogy elkészült a község óvodájának játszóudvara, amit május 21-én adnak majd át hivatalosan, valamint a temetőben is történtek a közelmúltban felújítások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!