Kulisszák mögött

2022.04.28. 11:00

Katonákkal közös, izgalmakban bővelkedő kiránduláson vettek részt a Nógrád megyei diákok

Egy második világháborús bunker megtekintése is szerepelt annak a tanulmányi kirándulásnak a programjai között, amelyet diákoknak szervezett a kö­zelmúltban a Magyar Honvédség (MH) Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (KIKNYP) 11. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda.

V. E.

A gyerekek számos élményt gyűjtöttek a programon

Forrás: Beküldött fotó

Szűcs Antal százados, az iroda megbízott vezetője elmondta: a program során a fiatalok Szolnokra látogattak el. 
– A Salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumból, a Nógrád Megyei Váci Mihály Gimnáziumból, a Fáy András Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumból, valamint a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskolából összesen harmincnyolc tanuló és hat pedagógus csatlakozott a kezdeményezéshez. Mellettük a Vértezd fel magad program keretében további négy gyermek érkezett a kirándulásra a Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központ Biztos Kiút Gyermekotthonból, valamint a Nefelejcs Lakásotthonból – mondta Szűcs Antal százados. 

Hozzátette: a fiatalok a szolnoki MH Hadtörténeti Intézet és Múzeum sorkatonai emlékkiállítását tekinthették meg. Ezt követően egy pályaorientációs előadáson vettek rész, majd a MH 86. Szolnok Helikopterbázis munkatársa egy interaktív foglalkozás során beszélt a helikopterpilóták mindennapi tevékenységéről a fiataloknak, akik egy vadászgép-szimulátort is kipróbálhattak. Végül a gyerekek a napot egy tiszaligeti sétával és a szolnoki II. világháborús bunker megtekintésével zárták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!