Ülés

2022.02.08. 09:00

Gyűlést tartottak a nógrádi polgármesterek

A település adott otthont a Dél-Nógrádi Önkormányzatok Egyesülete idei első taggyűlésének. Szabó Mihály, a szervezet elnöke lapunknak elmondta, több fontos dologról is szó esett az összejövetelen.

N. O.

– Meghatároztuk az éves költségvetést, értékeltük az elmúlt évet, véglegesítettük az üléstervet, de foglalkoztunk az idei rendezvénytervekkel is. Emellett előzetes tájékoztatást kaptunk a Békegalamb Alapítvány sportmentori programjáról, melynek fővédnöke Gera Zoltán labdarúgó. Ehhez szeretnénk idén csatlakozni, hiszen számos lehetőséget nyújt a kis közösségek számára. Ezzel fel lehetne mérni a fiatalok teljesítményét, de azokat is segítené, akiknek egyébként nincs módjuk a sportolásra – közölte Szabó Mihály. 
Hozzátette: az első taggyűlésen jelen volt dr. Becsó Károly és Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, akikkel közösen értékelték az elmúlt időszakot, és szót ejtettek a folyamatban lévő pályázatokról is. A honatyák tájékoztatták a polgármestereket arról, milyen lehetőségekkel élhetnek a Magyar Falu Programban. 

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke a Top Plusz program lehetőségeit vázolta fel. A településvezetők terveikről is beszámoltak. 

Szabó Mihály tájékoztatott, hogy az idei rendezvényeket a világjárvány miatt csak korlátozott létszámmal szervezik meg, a nagyobb események előreláthatólag elmaradnak a településeiken.  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!