Magyar Falu Program

2022.01.25. 21:00

Többfunkciós közösségi teret adtak át Ecsegen

G. E.

Elkészült a községben az a többfunkciós közösségi tér, amire a Magyar Falu Program pályázatán nyert támogatást a település vezetése. A fenti cél megvalósítására 23 millió 800 ezer forintot kaptak. 

– Az önkormányzat saját forrásból vásárolt egy régi parasztházat a faluban. Az épület külső felújítását a közmunkaprogram keretében valósítottuk meg. Az elnyert támogatásnak köszönhetően a belső terek is megújulhattak – tájékoztatott Moravcsik Ferenc polgármester. Arra is kitért, hogy a közel 24 millió forintos összegből kicserélték a nyílászárókat, új burkolatot kaptak a helyiségek, áthelyezték és korszerűsítették a vizesblokkot is. A munkálatok során egy kiállítóteret is létrehoztak, ami méltó helyet biztosít a helytörténeti gyűjteménynek.

– Előbbiek mellett még egy tárgyalóhelyiséget is kialakítottunk, így már kívül-belül megújult, többfunkciós épület áll a helyiek szolgálatába. A munkálatok a közelmúltban fejeződtek be – közölte Moravcsik Ferenc, hozzátéve: a beruházás a közeljövőben befejeződik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!