Fejlesztés

2022.01.18. 21:00

Nőtt az óvodások száma Rimócon

Az óvoda fejlesztésére nyújtott be pályázatot a községi önkormányzat, mert az épület számos pontján szükségessé vált a korszerűsítés.

F. O.

Szabó Vilmos polgármester elmondta, hogy a településen jelenleg ez lenne a legfontosabb elvégzendő feladat, mivel a helyi születési számból már most látszik, hogy hamarosan jóval több lesz az óvodás gyermek. Jelenleg negyvenheten – két csoportban – járnak az intézménybe, de belátható időn belül három csoporttal működhetnek. 

– Támogatási kérelmünk kedvező elbírálása esetén a homlokzatszigetelést, a nyílászárók cseréjét, a fűtéskorszerűsítést és a vizesblokk felújítását szeretnénk elvégezni. Még nem tudjuk, hogy pontosan mikor indulhat a kivitelezés. Természetesen rugalmasak vagyunk, így ha a nyáron nem kezdődhetnek el a benti munkálatok, akkor a külső feladatokkal kezdenek a szakemberek. A belső újjáépítést csak akkor lehet elkezdeni, amikor szünet van a gyerekeknek – fejtette ki a faluvezető.
 

Címkék#óvodások

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!