Tüzifa

2022.01.14. 13:00

Megkönnyítik a fűtési idényt Ecsegen

A község önkormányzata minden esztendőben él a Belügyminisztérium által biztosított szociális tűzifa programmal, ennek köszönhetően sok helyi, nehéz sorsú családnak vagy idős embernek könnyítik meg a téli fűtési időszakot.

G. E.

Az elmúlt hetekben, még karácsony előtt el is juttatták a számukra megítélt 4,6 millió forintból megvásárolt tűzifát a rászorulóknak. 

– A községben 228 ingatlanhoz szállította ki az önkormányzat saját költségen, helyi vállalkozó bevonásával a kályhábavalót. Kicsivel több, mint egy köbméternyit kapott egy-egy kérelmező – tájékoztatta lapunkat Moravcsik Ferenc, a település polgármestere, aki arra is kitért, hogy összesen 250 igény érkezett be a fenti támogatással kapcsolatban, azokat a képviselő-testület erre vonatkozó rendelete alapján bírálták el. 

A település első embere arról is beszámolt, hogy évről évre egyre több tüzelőanyaggal tudja segíteni az önkormányzat a helyieket a programnak köszönhetően. A számukra legutóbb megítélt 244 köbméter mind mennyiségben, mind értékben jelentősnek mondható. 

Ezek is érdekelhetik