Korszerűsítés

2022.01.14. 15:00

Kamerákkal javítják a közbiztonságot Felsőtoldon

Csaknem hárommillió forintot nyert a Felsőtold és Térsége Fejlesztéséért Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány egy pályázaton. A pénzt közösségi célú beruházások megvalósítására, fejlesztési célokra használhatták fel. Az elnyert összegből a településen működő térfigyelő kamerarendszer korszerűsítését valósították meg.

G. E.

– A meglévő kamerákat és a képrögzítő szerver berendezéseket 2012-ben szereltük fel, azóta folyamatosan, 24 órás üzemidővel működnek, ebből adódóan az eszközök műszaki élettartama lejárt – tájékoztatta a Nógrád Megyei Hírlapot Nagyváradi István polgármester, hozzátéve: – A kamerák képminősége és kiértékelhetősége már kifogásolható, a wifiantennák jeltovábbítása bizonytalan. A rendszer korszerűsítésének célja, hogy jó minőségű képek készüljenek a kamerákkal megfigyelt területekről, melyeken keresztül valós időben észlelhetők és kezelhetők a kialakult rendkívüli események. A rögzített képi anyagok utólagos kiértékelésével pedig bizonyítékértékű videóanyag lesz a birtokunkban. A beruházás eredményeként az öt darab kameraállomás képanyagának feldolgozását és tárolását új videószerver biztosítja. 

Mint Nagyváradi István mondta, ezentúl új kamerák figyelik az Alsótold, Garáb, illetve Hollókő felől érkező gépjármű forgalmat, valamint a polgármesteri hivatal és a faluház előtti útszakaszt és buszmegálló területét is. 

A projekt megvalósításának legfontosabb eredményeként továbbra is jó lesz a település közbiztonsága, hogy a lakosság és a községbe látogató vendégek minél inkább biztonságban érezzék magukat és ingatlanaikat.

Ezek is érdekelhetik