Ősmaradványok

2022.01.28. 17:00

Fatörzsbarlang túrákat szerveznek Ipolytarnócon

Évmilliókon és országhatáron átívelő tematikus fatörzsbarlang túrákra lehet benevezni az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál.

Nool

Izgalmas családbarát téli programot ajánl az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság. Télen az egykori trópusokra invitál, ráadásul a kutyabarátok társaikkal együtt is csatlakozhatnak a határokon átívelő kalandtúrára - írja weboldalán az Igazgatóság.

A tíz kilométeres, szakvezetéses túrákat január 29-én és február 26-án szervezik. Az érdeklődők a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark beléptető kapujától a szlovák oldalon megbúvó különleges fatörzsbarlangig nyúló területet ismerhetik majd meg, emellett egyéb programok is kapcsolódnak a túrához. A terepbejárást követően a látogatók kandalló mellett pihenhetnek meg, melengethetik a miocén erdő didergő ősállatait és a bükkábrányi fákat, az Ősfenyő Belépő fogadóépületben digitális terepasztalon domborzatot formálhatnak, interaktív kiállításon ismerhetik meg a Kárpát-medence születését, érintőfalon hozhatják mozgásba az animált régmúltat és szimulációs négydimenziós időutazáson élhetik át a vulkánkitörést megelőző pillanatokat. A sokféle programlehetőség nem csupán erős idegzetűeknek szól, alkalmat ad azoknak is egy fél napos kiruccanásra, akik nem vállalkoznak a kalandtúrára..– áll a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság beszámolójában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!