Pályamunka

2022.01.28. 19:00

Emlékpályázatot hirdetett a katasztrófavédelem Nógrád megyében is

Huszonkettedik alkalommal hirdeti meg a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A pályamunkákat május 10-ig lehet benyújtani.

Nool

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján a pályázattal kapcsolatban közzétett cikkben az áll, hogy a pályázat ezúttal is azt a témát járja körül, hogy a tudományos, technikai vívmányok miként illeszthetőek a katasztrófavédelem feladatkörébe. A pályázónak lehetősége van saját innovációit is beépítenie a tűzmegelőzés, tűzoltás, műszaki mentés, vagy tűzvizsgálat témakörében írott dolgozatába.

A pályamunkában ki lehet fejteni, hogy az új fejlesztések milyen módon támogatják a már meglévő feladatrendszert, melyek azok az eljárások, amelyek újragondolásával hatékonyabbá válhat a megelőzési, kárfelszámolási vagy helyreállítási munka. A harminc oldalas dolgozatokat szakértő zsűri bírálja el.

Dr. Balogh Imre, az egykori Nehézipari Minisztérium néhai főosztályvezetője elkötelezett pártolója volt a tűzvédelmi szakterületnek. A róla elnevezett díj megalapítását özvegye kezdeményezte. A 2000-ben létrejött megállapodás értelmében a pályázat keretei között kapja meg a felajánlott díjat és az ahhoz tartozó aranygyűrűt az arra leginkább érdemesnek ítélt szakember.

A pályázati felhívás a katasztrófavédelem honlapján megtalálható cikkhez csatolt dokumentumban elérhető ide kattintva.

Forrás: NMKI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!