Közösségépítés

2022.01.23. 16:53

Csapatépítő disznóvágást tartottak a gyarmati iskolában

A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSzC) Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola oktatói közössége csapatépítő disznóvágás rendezett szombaton.

L. J.

A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSzC) Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola oktatói közössége csapatépítő disznóvágás rendezett szombaton. Az intézmény közleménye szerint Zsigát, a kiszemelt, másfél mázsás jószágot a gazdájánál, Szügyben kora reggel vágták le és perzselték meg. Ezután a sertést Balassagyarmaton, az iskola Bajza úti tankonyháján dolgozták fel a megfelelő higiéniai előírások betartásával. 

– A kollégák körében öt évvel ezelőtt vetődött fel az ötlet a közös disznóvágásra – mondta Zérczi Miklós, az NMSZC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola igazgatója, hozzátéve: – A jószág árát összeadják, illetve mindenki kiveszi részét a munkából. A hagyományoknak megfelelően a reggelt hagymás sült vérrel indítottuk, délben a friss húsból rántott szeletet, pecsenyét készítettünk, míg estére hurka és kolbász került az asztalra. 

Zsiga szalonnájából tepertőt is sütöttek, valamint kolbászt is füstölnek. Az eseményen mindenki az otthonról hozott legjobb receptekkel, fogásokkal segítette a csapatot. A program népszerűségét jól mutatja, hogy az újév elején mindig sort kerítenek a közös disznótorra és egyre többen csatlakoznak hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!