foglalkozások

2021.11.01. 17:00

A zene szeretetére nevelik a gyerekeket Szécsényben

A Krúdy Gyula Városi Könyvtárban kéthetenként úgynevezett Ringató foglalkozásokon vehetnek részt az édesanyák gyermekeikkel.

Sz. F.

Tariné Szabó Zsuzsanna, a csoport vezetője elmondta, céljuk, hogy példát mutassanak a legkisebbek zenei nevelésére. A foglalkozáson akár újszülött, de legfeljebb hároméves korú gyermekekkel lehet részt venni. Az édesanyák együtt játszanak, énekelnek a hangszeres kíséretet is nyújtó csoportvezetővel, s választ kapnak feltett kérdéseikre. Tariné Szabó Zsuzsanna arra biztatja az anyukákat, hogy mondókákat, meséket mondjanak, s ne féljenek énekelni. A közös játék erősíti a szülő és gyermek kapcsolatát.

A foglalkozás központi témája a zenére való nevelés, cél, hogy az anyukák minél több magyar népdalt ismerjenek meg, s azt adják tovább gyermekeiknek. A dallamok és ritmusok által az apróságok közelebb kerülnek a zene szeretetéhez. Fontos, hogy az éneklésnek stresszoldó hatása is van.

A szülők örömmel vesznek részt a programon. – Szeretjük ezeket a foglalkozásokat, a gyermekem így közelebb kerül a mondókák, mesék világához, a zenéhez. A szakembertől sok hasznos tanácsot kapunk, hogy hogyan neveljük gyermekeinket a zene szeretetére – mondta Galopi Gabriella, aki Ádám gyermekével vesz részt a foglalkozásokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!