hálaadás

2021.09.30. 13:00

Hangversennyel adtak hálát az egészségügyi dolgozóknak

Tisztelethangversenyt tartott az egészségügyi dolgozók részére Várnagy­ Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskolában a napokban.

V. E.

Várnagy Andrea zongoraművész lányával koncertezett

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

A rendezvény fővédnökeként Becsó Zsolt országgyűlési képviselő elmondta, hogy az egészségügyi dolgozóknak hála a járványt sikerült bizonyos keretek között tartani.

Dr. Szabó Géza, a Szent Lá­zár Megyei Kórház főigazgatója kiemelte: az egészségügyben dolgozók elvégezték a feladatot, nem maradt ellátatlan beteg, és minden páciens életéért az utolsó másodpercig küzdöttek.

Várnagy Andrea zongoraművész lányával koncertezett
Fotó: H. M. / NMH

A dallamok felcsendülése előtt Várnagy Andrea úgy fogalmazott: az egészségügyben dolgozók vállát nyomta, hogy a világ meggyógyuljon.

– Tudtuk, hogy mi, művészek akkor tudunk majd adni, amikor ez a borzalom elmúlik. Akkor, ha egy kicsit fel tudunk lélegezni, de viszont akkor már adnunk kell, és üzennünk: Veletek vagyunk! – emelte ki a Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, aki lányával közösen Chopin Nagy álmok című keringőjével kezdte meg a hangversenyt. E zenedarab a művész új videóklipjét is ihlette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!