Kazár

2021.06.19. 09:00

Felmérik az igényt az ivartalanításra

Felmérik a településen, hogy mennyien vennének igénybe egy, a kutyák és macskák ivartalanítását célzó támogatást. Az igénylőlapok a községházán tölthetők ki ügyfélfogadási időben, legkésőbb június 25-e, péntek, 12 óráig.

V. E.

A falu önkormányzata a közösségi oldalán osztotta meg a hírt, hogy amennyiben a helyiek részéről érdeklődés mutatkozik a kezdeményezésben való részvételre, akkor a faluvezetés pályázatot szeretne benyújtani a Magyar Falu Programba, a Felelős állattartás elősegítése című kiírásra. Ennek célja, hogy a lakosság számára segítséget nyújtson a nem kívánt állatszaporulat mérséklésének előmozdítására.

A kiíráson az ötezer, illetve az annál alacsonyabb lakosságszámú települések önkormányzatai vehetnek részt. Amennyiben a pályázat beadása mellett döntenek, és azt pozitívan bírálják el, úgy a község önkormányzata támogatást igényelhet a helybeliek tulajdonát képező kutyák azonosító csippel való ellátására, veszettség elleni oltására, valamint az ebek és a macskák ivartalanítására egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!