-7°
-1°
-6°

Szárnyal a HE-DO B.Braun Gyöngyös a férfi kézilabdabajnokságban

Remekül rajtolt az augusztus 31-én startoló férfi kézilabdabajnokság 2018/2019-es szezonjában a HE-DO B.Braun Gyöngyös. Ez a sikeres nyári igazolások mellett az új névadó szponzornak is köszönhető.

Minden várakozást felülmúlt a HE-DO B.Braun Gyöngyös férfi kézilabdacspatának rajtja a férfi kézilabda NB I. 2018/2019-es szezonjának első fordulóiban. Heves megye egyik legnépszerűbb sportcsapata eddig mindhárom hazai meccsét meggyőző fölénnyel nyerte meg.

Legutóbb október 6-án fektette kétvállra egy 27-22-es győzelemmel a CYEB Budakalászt hazai környezetben a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban szinte teltház előtt. Idegenben sincs eddig szégyenkezni valója a csapatnak: a makacs ellenfélként ismert Dabas otthonából 1 pontot csent el Konkoly Csaba legénysége, míg Csurgón egy vállalható 3 gólos vereségbe szaladt bele a gárda úgy, hogyha csak egy picit is jobban kihasználja ziccereit, a győzelem sem lett volna elképzelhetetlen. A Gyöngyös jelenleg a bajnoki tabella 5. helyén áll a 14 csapatos mezőnyben.

A sikeres rajtnak köszönhetően természetesen a gyöngyösi szurkolók is egyre nagyobb számban látogatnak ki a HE-DO B.Braun Gyöngyös hazai mérkőzéseire, és mind többen döntenek úgy, hogy idegenbe is elkísérik szeretett játékosaikat.

Ahogy egy gyöngyösi szurkoló a Gyöngyösi Kézilabda Klub Facebook oldalán megjegyezte: „A Gyöngyös a régi megszokott helyén” van, azaz az tabellán az eltelt 5 forduló után ott tanyázik a csapat, ahova játékereje predesztinálja, és a tavalyi bajnokság végén megszerzett 11. pozíció csak valami rossz rémálom volt.

Ez a remek helyezés köszönhető a klubvezetés részéről nyáron véghezvitt sikeres igazolási politikának, hiszen olyan remek játékosok csatlakoztak a gárdához, mint az 50-szeres szerb-, és 10-szeres magyar válogatott Uros Vilovski, a 18-szoros magyar válogatott Varsandán Milán, vagy az utánpótlás válogatott Ubornyák Dávid.

Ezek a komoly erősítések azonban nem jöhettek volna létre a 2018/2019-es szezontól a csapat névadó szponzoraként előlépett HE-DO Kft. nélkül, amely komoly és biztos anyagi bázist teremtett a gárda háza körül.

Az új szponzor belépésével a közösségi programok mellé is egyre erőteljesebben tud odaállni a csapat: az október 6-i CYEB Budakalász elleni meccs teljes bevételét a Magyar Rákellenes Liga gyöngyösi alapszervezetének ajánlották fel.

A gárda a tervek szerint novemberben csatlakozik a Movember nevű kampányhoz is, amelyben a férfiak figyelmét hívják majd fel a szűrővizsgálatok, elsősorban a 40 év felett szinte kötelezően ajánlott prosztatavizsgálat fontosságára.

 

Hozzászólások

-7°
-1°
-6°
Pára
Cs
-2°
-8°
P
-6°
Sz
-2°
V
Ajándék
Gerhát Karina
Karácsonyi ajándékműsort adtak szépkorúaknak (fotók)
Időjárás / 6 perce
Havazás és eső is lehet csütörtökön
A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -4 fok között várható.
Lapértesülés / 1 órája
Prőhle Gergely lesz a Habsburg Történeti Intézet új vezetője?
Magyar sci-fi / 1 órája
Pálfi György: fiatalkori álmom volt egy Stanislaw Lem-regény megfilmesítése
Ausztrália / 1 órája
Koalák végveszélyben
Születésnap / 2 órája
Keith Richards, a Rolling Stones gitárosa 75 éves
Együttműködés / 2 órája
Nógrád megyében a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása a cél
G. K.
a mosoly összeköt / 2 órája
Elhunyt a világ egyik legkedveltebb női rendezője