11°
20°

Szárnyal a HE-DO B.Braun Gyöngyös a férfi kézilabdabajnokságban

Remekül rajtolt az augusztus 31-én startoló férfi kézilabdabajnokság 2018/2019-es szezonjában a HE-DO B.Braun Gyöngyös. Ez a sikeres nyári igazolások mellett az új névadó szponzornak is köszönhető.

Minden várakozást felülmúlt a HE-DO B.Braun Gyöngyös férfi kézilabdacspatának rajtja a férfi kézilabda NB I. 2018/2019-es szezonjának első fordulóiban. Heves megye egyik legnépszerűbb sportcsapata eddig mindhárom hazai meccsét meggyőző fölénnyel nyerte meg.

Legutóbb október 6-án fektette kétvállra egy 27-22-es győzelemmel a CYEB Budakalászt hazai környezetben a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban szinte teltház előtt. Idegenben sincs eddig szégyenkezni valója a csapatnak: a makacs ellenfélként ismert Dabas otthonából 1 pontot csent el Konkoly Csaba legénysége, míg Csurgón egy vállalható 3 gólos vereségbe szaladt bele a gárda úgy, hogyha csak egy picit is jobban kihasználja ziccereit, a győzelem sem lett volna elképzelhetetlen. A Gyöngyös jelenleg a bajnoki tabella 5. helyén áll a 14 csapatos mezőnyben.

A sikeres rajtnak köszönhetően természetesen a gyöngyösi szurkolók is egyre nagyobb számban látogatnak ki a HE-DO B.Braun Gyöngyös hazai mérkőzéseire, és mind többen döntenek úgy, hogy idegenbe is elkísérik szeretett játékosaikat.

Ahogy egy gyöngyösi szurkoló a Gyöngyösi Kézilabda Klub Facebook oldalán megjegyezte: „A Gyöngyös a régi megszokott helyén” van, azaz az tabellán az eltelt 5 forduló után ott tanyázik a csapat, ahova játékereje predesztinálja, és a tavalyi bajnokság végén megszerzett 11. pozíció csak valami rossz rémálom volt.

Ez a remek helyezés köszönhető a klubvezetés részéről nyáron véghezvitt sikeres igazolási politikának, hiszen olyan remek játékosok csatlakoztak a gárdához, mint az 50-szeres szerb-, és 10-szeres magyar válogatott Uros Vilovski, a 18-szoros magyar válogatott Varsandán Milán, vagy az utánpótlás válogatott Ubornyák Dávid.

Ezek a komoly erősítések azonban nem jöhettek volna létre a 2018/2019-es szezontól a csapat névadó szponzoraként előlépett HE-DO Kft. nélkül, amely komoly és biztos anyagi bázist teremtett a gárda háza körül.

Az új szponzor belépésével a közösségi programok mellé is egyre erőteljesebben tud odaállni a csapat: az október 6-i CYEB Budakalász elleni meccs teljes bevételét a Magyar Rákellenes Liga gyöngyösi alapszervezetének ajánlották fel.

A gárda a tervek szerint novemberben csatlakozik a Movember nevű kampányhoz is, amelyben a férfiak figyelmét hívják majd fel a szűrővizsgálatok, elsősorban a 40 év felett szinte kötelezően ajánlott prosztatavizsgálat fontosságára.

 

Hozzászólások

11°
20°
Közepesen felhős
Sz
21°
Cs
21°
P
20°
10°
Sz
19°
Észt-magyar
Marco Rossi: az edzőé a felelősség
Sargentini-jelentés / 3 órája
Fidesz: a kormány politikai videóválaszt ad Európa-szerte
Halász János szerint a Sargentini-jelentés egy politikai pamflet.
Észt-magyar / 4 órája
A tallinni döntetlennel már nem juthat fel a válogatott
sorozatbetörő / 6 órája
Tusfürdőt, órát és fényképezőt is lopott a 17 éves mátraverebélyi
Hét embere / 7 órája
Szereti a falusi életet a pihenni nem tudó friss díszpolgár
Szabó Rita
Mi mindent láthatott a történelem folyamán? / 7 órája
Tökéletes állapotban maradt fenn egy százmillió éves csiga szeme
értékes lelet / 7 órája
Szent István ezüst dénárja került elő az alacsony Dunából
Salgótarján / 7 órája
Hétfőn helyére emelték az új besztercei hidat (fotók)
Gerhát Karina