szponzorált tartalom

2019.03.06. 17:52

Süssünk Borbás Marcsival!

A Duna Televízión hétről hétre minden vasárnap a legjobb receptekkel, konyhai praktikákkal és a minőségi alapanyagok ismertetésével segíti a nézőket Borbás Marcsi, hogy mindannyian a gasztronómia mestereivé válhassanak. „A magyar gasztronómia lényege, hogy mi kerül otthon a családi asztalra. Ezért a legfontosabb szakács az, aki a szerettei, a családja elé nap mint nap leteszi az ételt. Vagyis: a legfontosabb szakács Te vagy!” – mondja Marcsi, aki megosztja az olvasókkal a műsorban bemutatott egyik legnépszerűbb receptjét.

Bányica

Hozzávalók:

  • 2 cs. réteslap (8-10 db)
  • 15 dkg vaj olvasztva
  • 30 dkg lágyabb állagú feta sajt
  • 2 db mozzarella
  • 8 db tojás
  • 2 dl szódavíz
  • 25 dkg zöldbab, spárga vagy egyéb zöldség
  • Nézze meg, hogyan készíti el Borbás Marcsi a receptet!

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=649&v=aDOVfovla70

    Ha valaki szereti az omlettet, a sós réteseket, a felfújtakat vagy a quiche-t, akkor ezt a bolgár eredetű ételt biztosan a kedvencei között tartja majd számon. Ugyanis ez a finomság mindez egyben.

    A réteslapokat kettesével kell megtölteni. A két egymásra fektetett lapot megcsorgatjuk egy kevés olvasztott vajjal, morzsolunk rá feta sajtot, egyenletesen ráhelyezünk néhány szelet mozzarellát és zöldségdarabot. Szinte bármilyen zöldséget használhatunk. Például spenótot, padlizsánt, cukkinit, rukkolát, zöldbabot vagy spárgát. Fontos, hogy ne rakjunk túl sok tölteléket a rétesbe, osszuk el a megadott mennyiséget. Amikor megtöltöttük a lapokat, akkor lazán feltekerjük őket, és egy kerek, alaposan kivajazott tűzálló tálba csigavonalban elhelyezzük.

    Ha tele van a tepsi, még sütés előtt óvatosan, éles késsel sugárirányban szeletekre vágjuk a rétesrudakat. Ezután egy kézi habverővel kicsit kihabosítjuk a megsózott tojásokat, és hozzáöntjük a szódavizet. Ezt a keveréket egyenletesen a rétesekre öntjük, s mivel bevagdostuk a tekercseket, így be tud folyni a tojás a töltelék közé is. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és gyönyörködünk abban, ahogy szép magasra dagad sülés közben. Amikor a tekercs közepe is megemelkedik, és rázásra nem lötyög, valamint szép piros a teteje, leültetjük a családot az asztalhoz és eléjük rakjuk ezt a csodát. Jó étvágyat kívánok!

    Borbás Marcsi szakácskönyve – minden vasárnap 17.25-től a Duna Televízió műsorán

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában