hirdetés

2019.07.17. 13:43

A Continentalnál kinyílik a világ

Paczári Béla műszakvezető

A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat már tíz lokációban végez gyártó, fejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Magyarországon, ezáltal is hozzájárulva a közlekedés biztonságosabbá és tisztává tételéhez. Tavaly egy Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központot nyitottak Budapesten, legújabb, zöldmezős beruházásuk keretében Debrecenben épül elektronikai okosgyáruk. A munkavállalók hazánk mellett Németországtól az ázsiai országokon keresztül az Egyesült Államokig a világ 60 országában próbálhatják ki tudásukat. A német technológiai cég 245.000 munkatársa a lehető legkorszerűbb technológiákkal és eszközökkel végzi a munkáját, a gyártásból kikerülő termékek, illetve a fejlesztési területen elkészülő szoftverek és szolgáltatások pedig a Continentalnál tetten érhető folyamatos innovációról tanúskodnak. A vállalat a munkafeltételeket illetően is halad a korral, hiszen – a feladatoktól függően – rugalmas az időbeosztás, és lehetőség van az otthonról végzett távmunkára is.

A versenyképes kompenzációs csomagnak és a béren kívüli juttatásoknak is köszönhetően megbecsülve érzik magukat a munkatársak, a Continental nemzetközileg is elismert stabilitása és kiszámíthatósága pedig tovább növeli a biztonságérzetüket és a vállalat iránt tanúsított elkötelezettségüket.

Röviden összefoglalva ezt szűrhetjük le a vállalat munkatársaival készített interjúkból, amelyek közül az egyiket most megosztjuk olvasóinkkal.

Paczári Béla műszakvezető

Paczári Béla műszakvezető pozícióban dolgozik a Continental nyíregyházi gyárában.

- Mintegy tíz évvel ezelőtt kértek fel vezetőim arra, hogy csoportvezetői feladatokat vállaljak a vasúti légrugó membrán gyártó üzemében. Úgy gondolom, hogy ez az időpont volt a nagy váltás a karrieremben, ugyanis teljesen új feladatokkal találkoztam, azonban hasznosíthattam korábbi tapasztalataimat.

- Milyen Continental termékekkel találkozik a munkája során?

- Több termékcsalád gyártásánál szereztem tapasztalatot a légrugók területén. Kezdetben a gördülő membrán légrugó, majd pedig a vasúti légrugók gyártásában, ahol jelenleg is dolgozom. Az évek során sok érdekes dolgot tapasztalhattam meg, és számos szakmai kihívás elé állított a munkám, amit azt gondolom, sikerrel vettünk a kollégáim és vezetőim segítségével.

- Melyek a legfontosabb szempontok az Ön számára egy munkahely kiválasztásánál?

- Elsősorban a tisztelet. Tisztelet a partnerek, munkatársak, és emellett a munka iránt. Ez lehet az alapja a hosszú távú bizalomra épülő munkatársi viszonynak és a gyors szakmai fejlődésnek. Nálunk – azt gondolom – a munkatársi kapcsolatok a bizalomra, egymás megbecsülésére épülnek. Nagyon fontosnak tartom a képzési lehetőségeket is, illetve természetesen az anyagi motiváció sem elhanyagolható.

- Milyennek látja a Continentalnál, mint nemzetközi vállalatnál a fejlődési és tanulási lehetőségeket?

- Egy multinacionális vállalatnál úgy érezheti magát fontosnak az ember, hogy tudja, része egy világot átfogó szervezetnek, több információval rendelkezik a szakmáról, piacról, a beszerzési lehetőségekről. Összehasonlíthatatlanul többel, mint egy helyi vagy csak egy régióban tevékenykedő cég munkatársa. Ez a különbség a karrier lehetőségekben is megnyilvánul.

- Mennyire könnyű megtalálni a közös hangot a kollégákkal egy ilyen nagy vállalatnál?

- Nagy hagyományú rendezvényeinkre minden évben meghívjuk a dolgozók családtagjait is mint például: családi napunkra, „házi hagyományőrző disznó vágásra”, vagy sportversenyinkre. Ezek a programok mind segítenek abban, hogy minél közvetlenebb és szorosabb kapcsolat alakuljon ki a kollégák között.

- Melyik a kedvenc vicces vagy érdekes története a munkájához kacsolódóan?

- Egy szakmai útról hazafelé tartva a kollégák részére szerettem volna úgynevezett „gumiwax-ot” hozni, mivel ez nálunk még ismeretlen anyag volt. Tulajdonsága ennek az anyagnak, hogy a színéből és állagából adódóan erősen fog így fóliába csomagolva, szigetelőszalaggal átragasztva – a ruháim védelme érdekében-helyeztem a bőröndömbe, amit szerettem volna feladni a hannoveri repülőtéren. Nem is lett volna ezzel baj, ha a telefontöltő kábele nem csúszik a „csomag” alá. A poggyász átvilágításakor az ellenőrzést végző hölgynek rémület ült ki az arcára és azonnal elkobozták a bőröndöt, engem pedig kihallgattak. Miután bebizonyosodott, hogy nem egy nem várt eseményre készülök, nyugodtan folytathattam az utazásomat.

- Miért ajánlaná másoknak, hogy a Continentalnál dolgozzanak?

- Ha egy mondatban kell összefoglalni, akkor azt tudnám mondani a saját magam példájából kiindulva: A Continentalnál kinyílik a világ.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában