PR-tartalom

2022.10.14. 07:07

Egy csipet Olaszország Salgótarján szívében

Kiváló minőségű, Olaszországból érkező alapanyagokat használnak fel a nemrég nyílt salgótarjáni exkluzív olasz étteremben, ahol különleges borokat, kávékat, koktélokat, hagyományos nápolyi pizzát, rendkívüli ételeket és további ínycsiklandó finomságokat kóstolhatnak a vendégek.

(x)

Forrás: Nool

Fotó: H.M.

Olasz tradicionális ízek várnak mindenkit a megyeszékhely szívében nyílt Sole Mio nevű étteremben.

Pintér László, a vendéglátóhely tulajdonosa elmondta, hogy régi vágya volt létrehozni egy színvonalas éttermet Salgótarján szívében, amellyel hozzájárulhat a város életének felpezsdítéséhez. Fő célja, hogy feltegye a megyeszékhelyet az ország gasztronómiai térképére.

– Az étterem nyitásának gondolata úgy fogalmazódott meg bennem, hogy a nővérem már több mint 20 éve Olaszországban él, ezért jó magam is sokszor látogattam meg őt az évek során, így nagyon megszerettem az ország gasztronómiáját és mentalitását. Ezek után nem volt kérdés, hogy az újonnan nyíló éttermem prioritása az lesz, hogy az olasz konyha legjobbjait elhozza a nógrádi megyeszékhelyre. Idővel pedig szeretném, ha bekerülnénk Magyarország legjobb olasz éttermei közé – fejtette ki Pintér László.

Hozzátette: hozzávetőlegesen egy éven keresztül dolgoztak azon Lakatos Gábor konyhafőnökkel, hogy idén nyáron megnyithassanak a vendégek előtt, amely nem volt könnyű feladat, hiszen a technikai nehézségeken kívül megfelelő szakembert találni is igen nehéznek bizonyult. Az eddigi tapasztalatok alapján pedig van igény egy magas színvonalú vendéglátóhelyre Salgótarjánban, ahol minőségi, olasz alapanyagokból készült ételeket szolgálnak fel. 

– Felhasznált alapanyagaink túlnyomó része Olaszországból érkezik, így például tengeri halaink, garnéláink is az olasz tenger partjáról kerülnek beszállításra. A pizzák tésztájához felhasznált lisztjeink is a mediterrán ország termékei, akárcsak a paradicsomszósz. Felvágottjaink és sajtjaink is „D.O.P”.oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel vannak ellátva. Rövid italaink, koktéljaink, magyar és olasz boraink és kávéink is mind kiemelkedő alapanyagokból készülnek. Különleges figyelmet fordítunk a legapróbb részletekre is, mint például, hogy jégkockáink egyedülálló módon magnéziummal dúsított szűrt vízből készülnek jéggépünkben, ezáltal gyönyörű, áttetsző jeget kapunk eredményül – közölte az étterem tulajdonosa.

A vendéglátóhely dolgozói szintén egytől egyig arra törekednek mindennapos munkájuk során, hogy vendégeik kivételes odafigyelést, törődést és megbecsülést kapjanak egy remek gasztronómiai élménnyel egybekötve.

A tulajdonos arra is kitért, hogy több újdonsággal, eseménnyel is készülnek az elkövetkezendő időszakra. Nemrég indult el például házhozszállításuk is, így vendégeik már akár az otthonuk kényelméből is élvezhetik kedvenc ízeiket. November 1-jétől pedig bővített nyitvatartással a hét minden napján várják vendégeiket. Ezen túlmenően az étterem kiváló helyszínéül szolgál születésnapoknak, családi összejöveteleknek és akár céges rendezvényeknek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában