Hirdetés

2022.09.23. 00:00

Közel egymilliárd forintból valósít meg fejlesztéseket a salgótarjáni Salgotherm Kft.

Az elmúlt hat évben, valamint az előttünk álló esztendőben mintegy egymilliárd forintnyi fejlesztés valósul meg a Salgotherm Kft-nél. Ennek közel 75 százaléka pályázati támogatás, a fennmaradó összeget pedig saját forrásból biztosítja a cégvezetés. 

– A SalgóSík Kft-t édesapám alapította 1994-ben, a vállalat 2009. óta Salgotherm néven folytatja a megkezdett tevékenységet: a hőszigetelt és homokfúvott üvegek gyártását. Nógrád megyében elsőként kezdtünk műanyag nyílászárókat készíteni, majd a kétezres évek elejétől, az országban egyedülálló módon, savmaratott üveget is előállítunk – fogalmazott Fejérvári Géza, a cég ügyvezetője. 

Mint mondta, jelenleg 50 alkalmazottat foglalkoztatnak, egy műszakban. Az elmúlt hat év során számos fejlesztés megvalósult a salgótarjáni telephelyen. Új gyártógépekkel történik az ablakgyártás, emellett üvegvágásra alkalmas új CNC-szabászgépet is vásároltak, valamint naperőmű került az épület tetejére. Ez utóbbi segítségével nagy mértékben lefedik a cég villamosenergia szükségleteit.

–  A tavalyi évben elnyert pályázati támogatás is nagy segítségünkre volt abban, hogy egy 300 millió forintot meghaladó komplex fejlesztést hajthassunk végre. Ennek keretében a hőszigetelő gyártósor cseréje valósul meg, és egyéb kiegészítő gépeket, berendezéseket is vásárolunk – ismertette az ügyvezető.

Hozzátette: A vállalat tulajdonában lévő bátonyterenyei telephely korszerűsítésére 548 millió forintot fordítanak. A Salgotherm Kft. ebben a pályázati kiírásban 90 százalékos támogatásban részesült. A beruházás során teljes egészében felújítják a 4300 négyzetméteres üzemcsarnokot. Kicserélik a nyílászárókat, szigetelik az épületet, a világítást és a fűtési rendszert is korszerűsítik, továbbá naperőművet is telepítenek. 

Fejérvári Géza azt is kifejtette: a bátonyterenyei telephelyen, az üzemcsarnok mellett egy különleges elképzelést is szeretnének megvalósítani. Egy 40-50 fős munkásszállót alakítanának itt ki, aminek előkészítése már elkezdődött.

Címkék#hirdetés
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában