Hirdetés

2022.06.28. 11:43

Sikeresen pályázott a bátonyterenyei cég

A bátonyterenyei székhelyű Matra-Tech Kft. 2022. 06. 23-án tartotta projektindító nyitórendezvényét.

(x)

A társaság sikeresen pályázott a GINOP Plusz 1. 2. 3- 21- 2022 Európai Regionális Fejlesztési alap és a hazai költségvetés által támogatott pályázaton.

A Matra-Tech Kft. fejlesztése című projekt összköltség kerete 161.287.980 forint, melyre 112.901.586 forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert a cég.

A megnyitón Oravecz Tibor tulajdonos köszöntőjében röviden összefoglalta a cég történetét, mely immár 17 éve tevékenykedik az automatizálás és egyedi gépgyártás területén.

Oravecz Máté ügyvezető mutatta be a jelenlegi fejlesztést. Prezentációjában elmondta, hogy ez a fejlesztés elsősorban technológiai fejlesztés, melynek során beszerzésre kerül:

•          1 db síklemez és csővágó lézer berendezés

•          1 db 8 tengelyes CNC vezérlésű lemezhajlító gép

•          1 db 3 tengelyes CNC megmunkálóközpont

•          1 db 3D nyomtató

•          1 db targonca és

•          3 db gépész tervezői munkaállomás

A projekt ezeken túl tartalmaz dolgozói képzéseket és szervezetfejlesztési tanácsadást is. Továbbá az energiafelhasználás csökkentése érdekében a projekt keretein belül kiépítésre kerül egy hőszivattyús fűtési rendszer is.

A fejlesztés új munkahely létrejöttével is jár.

Az új lemezmegmunkáló gépek programozásához, kezeléséhez már jelenleg is keresnek új munkatársakat a bátonyterenyei üzemükbe.

A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2023.12.31. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában