PR-tartalom

2022.03.21. 19:13

Farkas Mihály Modern Fusion koncerttel nyílik meg a balassagyarmati Petőfi Klub

Az ezerarcú cimbalom varázslatát hozza el Balassagyarmatra pénteken a Farkas Mihály Modern Fusion. A különleges hangszer szerepét újraértelmezve saját dalokat és kompozíciókat játszanak, de megszólalnak majd jazz- és rockklasszikusok is a Petőfi Klub nyitó eseményén.

Nool

Forrás: Petőfi Klub

Mert ha március, akkor Petőfi. És ha Petőfi, akkor idén tavasztól már klub, sőt klubhálózat is. Ebben a hónapban nyitják meg kapuikat ugyanis országszerte, sőt a határon túl is a legismertebb és legkedveltebb magyar poéta születésének bicentenáriuma alkalmából életre hívott Petőfi Klubok, hogy kulturális és közösségteremtő rendezvények sorával idézzék meg a 200 éve született költőóriást, miközben a reformkor pezsgő szellemi közegét a 21. század kihívásaival ötvözik.

A magyar Országgyűlés tavaly decemberben döntött arról, hogy a 2022. és 2023. évet Petőfi Sándor-emlékévvé nyilvánítja az egyik leismertebb magyar költő születésének 200. évfordulója alkalmából. Az emlékév egyik kiemelt eleme a Petőfi-klubok Kárpát-medencei hálózatának kialakítása. Idén és jövőre is 100-100 klubot nyit meg a Nemzeti Művelődési Intézet, ahol tartalomszolgáltató partnereivel – többek között a Déryné Programmal, a Filharmónia Magyarországgal, a Hagyományok Házával, a Petőfi Irodalmi Múzeummal, a Petőfi Kulturális Ügynökséggel, a Népfőiskola Alapítvánnyal, valamint a Nemzeti Filmintézettel – együtt a nemzeti értékek megismerését, tudásbővítést, helyi közösségek erősítését szolgáló kulturális programokat szervez. Lesznek komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi és irodalmi előadások, könyv- és folyóirat bemutatók, kiállítások, vetítések.

Forrás: Petőfi Klub

A márciusban megnyitott 88 hazai és 12 határon túli Petőfi Klubban ezen a hétvégén péntektől vasárnapig háromnapos, 15 állomásos koncertsorozat köszönti a tavaszt. Kecskeméten, Mezőkövesden, Sopronban, Szombathelyen, Hajdúszoboszlón, Egerben, Győrben, Gödöllőn, Balassagyarmaton, Nyíregyházán, Debrecenben, Pákozdon, Komáromban, Tatabányán és Békéscsabán olyan nagyszerű előadókat hallgathat a közönség, mint mások mellett Tóth Gabi, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Szabó Balázs Bandája, Kerekes Band, a Kaláka vagy éppen az Anna and the Barbies, Varga Viktor, Vastag Tamás és Vastag Csaba.


FARKAS MIHÁLY MODERN FUSION KONCERT – Petőfi Klub nyitókoncert

Mikszáth Kálmán Művelődési Központ (2660 Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem út 50.)

2022. március 25. péntek, 19.30

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában