Hirdetés

2022.03.25. 17:44

A B&B Salgó Kft. egyre fontosabb szerepet tölt be Nógrád megyében

Hatékonyságnövelő beruházást valósít meg salgótarjáni telephelyén a mélyépítéssel foglalkozó B&B Salgó Kft.

(x)

A projektet, amely a Széchenyi Terv Plusz keretén belül, a GINOP-PLUSZ-1.2.1-21. azonosítószámú pályázatból valósul meg, péntek délelőtt ünnepélyes keretek között mutatták be. Az eseményen mások mellett jelen volt Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, valamint Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke is. A cég több mint 112 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el Magyarország Kormánya és az Európai Unió társfinanszírozásának köszönhetően a mintegy 160 milliós beruházáshoz. 

– A vállalkozás négy eszközt vásárolt, egy lánctalpas kotrógépet, két kotró-rakodó gépet, és egy pofás törőgépet. A beruházás része egy napelemes rendszer kiépítése is, amit majd a tavaly használatba vett, új szerelőműhelyen helyeznek el, ahol a saját és az idegen gépjárművek javítása folyik. Az ott használt gépek és az épület világításának energia igényét fedezi majd a napelemes rendszer. A projekt további eleme közé tartozik egy hatékony munkavégzést segítő képzés is az irodai dolgozók részére – mondta ifjabb Bodnár Béla, akinek a vezetésével 2007-ben családi vállalkozásként alakult meg a B&B Salgó Kft. A cég legfőbb szolgáltatásai közé tartozik a közműépítés, a kézi- és a gépi földmunkák végzése, a bontás, a fuvarozás, az ömlesztett kő és a sóder szállítása, az út- és a térburkolat építés, a nem veszélyes hulladékok gyűjtése, szállítása és újrahasznosítása, továbbá a gépjármű javítás is.

Egyre fontosabb szerepet töltenek be

Becsó Zsolt az eseményen elmondta, hogy az elmúlt évek áldozatos, következetes munkájának köszönhetően sikerült felépíteni mindazt, amit a salgótarjáni telephelyen látni lehet.
– A B&B Salgó Kft.-nek sikerült az is elérnie, hogy egyre fontosabb szerepet töltsön be Nógrád megyében a mélyépítés területén. Sokak örömére szolgálna, ha odáig tudnának fejlődni, hogy szűkebb hazánkon kívül is egyre több helyen tudomást szereznének róluk, egyre több megbízást kapnának. Ahhoz, hogy a családi vállalkozás fejlődése ne álljon meg, szükséges a Magyar Kormány részéről elindított különböző pályázati lehetőségeknek a kiaknázása. Nagyon örülök, hogy éltek ezzel és elnyerték a támogatást. Boldoggá tesz továbbá az is, hogy Kelet-Nógrádban több cég is nyújtott be pályázatot és az elnyert támogatásoknak az összege többmilliárdos nagyságrendű. Mindaz, ami a térségbe jön, az itt kerül hasznosításra, az itt tevékenykedő cégeknek a hátterét erősíti – emelte ki az országgyűlési képviselő.
Hozzátette: a családi vállalkozás hatvan embernek ad megélhetést, biztos jövőt. 

Fontos, hogy minél jobb szolgáltatást nyújtsanak

Skuczi Nándor kifejtette: ezen cég számára is fontos, hogy előre tudjon lépni, hogy minél jobb szolgáltatásokat nyújtson akár szűkebb hazánkban, akár a megyehatáron kívül.

– Szeretném megköszönni Magyarország Kormányának, illetve Becsó Zsoltnak, hogy mindig partnerei voltak a helyi cégeknek. Amennyiben csak egy célt tűzünk ki magunk elé, akkor az az kell, hogy legyen, hogy a gyermekeink, az unokáink Salgótarjánban, Nógrád megyében tudjanak boldogulni. Ehhez pedig három dologra van szükség: munkahelyekre, komfortos életfeltételekre, továbbá a szülőföld szeretetére. 
– Azért, hogy komfortos élettere legyen az itt élőknek Magyarország Kormánya az elmúlt 12 évben rengeteget tett. Sok támogatás érkezett szűkebb hazánkba is Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak, illetve a Magyar Falu Programnak köszönhetően. Sorra újulnak meg a közintézmények, az óvodák, az iskolák, továbbá a szociális- és az egészségügyi intézmények is. Ezeknek köszönhetően is egyre komfortosabb az élet Nógrád megyében – hangsúlyozta Skuczi Nándor.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában