PR tartalom

2021.11.29. 11:11

Felépítené vagy megvásárolná álmai otthonát? Válassza a zöld hitelt!

Ha költözésen gondolkodik, és szívesen élne hosszú távon egy olyan újonnan épített otthonban, amely energiatakarékos és környezetbarát módon van kialakítva, akkor könnyen lehet, hogy az Ön számára is a zöld hitel jelenti a megoldást.

Young romantic lovers holding by hands while moving to their new house

Forrás: https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakashitel

Az NHP Zöld Otthon Program 2021 októberében startolt el azzal a céllal, hogy az újépítésű, energiahatékony ingatlanok leendő tulajdonosait támogassa rendkívül kedvező lakáshitel szolgáltatásával – ezáltal segítve mind a környezetvédelem ügyét, mind pedig a költözni vágyó családok, párok, vagy akár egyedülállók életét.

Ebben a cikkünkben megnézzük a legfontosabb tudnivalókat, amikre szüksége lehet, mielőtt meghozná ezt a fontos döntést.

Mitől kedvező a zöld hitel?

Beszéljünk először arról, hogy miért éri meg ezt a lakáshitel-típust választani a többihez képest.

Elsősorban azért, mert a kamata a 4-25 évig terjedő futamidő végéig fix, legfeljebb 2,5% – ez pedig kedvezőbb, mint a piacon megtalálható többi lakáshitel.

A zöld hitel megbízható és kiszámítható segítséget nyújt tehát, mi pedig nyugodtak lehetünk afelől, hogy nem kell majd a várthoz képest horribilis összegeket kifizetnünk hónapról hónapra.

A kölcsönzött pénzösszeg terén sincs igazán megkötve a tulajdonos keze, hiszen 1 és 70 millió forint között választhatja ki, hogy mennyiből fogja tudni megvenni vagy felépíteni az otthonát.

További előny, hogy – bár a hitel felvételének nem feltétele, hogy családunk legyen – gyermekvállalás esetén még jobban járhatunk.

A zöld hitel ugyanis kombinálható a CSOK hitellel: ha mindkettő feltételeinek megfelelünk, akkor a CSOK hitelhez 0%-os kamattal juthatunk hozzá.

Project of ecological and energy efficient house

Milyen feltételeknek kell teljesülnie?

Ha Ön rendelkezik magyarországi lakcímmel, és olyan lakóingatlan vásárlását vagy építését tervezi, amely minimum BB energetikai besorolással rendelkezik (és annak éves energiaigénye nem haladja meg a 90 kWh/m² -t), akkor már nagy eséllyel jogosult a zöld hitel felvételére.

Vannak azonban további szempontok, amelyekre érdemes odafigyelni: például, hogy a megvásárolt vagy felépített ingatlanban a tulajdonosoknak legalább 10 éven keresztül ott kell lakniuk.

Aki tehát eladná vagy bérbe adná a frissen vásárolt lakóhelyét, annak ez rossz hír – aki viszont tényleg álmai otthonában szeretne élni, annak egy nagyon is teljesíthető szempont.

Érdemes azt is előre tudni, hogy a hitelt felvevő személyek az ingatlan tulajdonosai, és ezáltal adósai lesznek – négynél több adós pedig nem lehet, de ezek közé kerülhet olyan személy is, aki nem tulajdonos.

Ne feledjük továbbá azt sem, hogy alapvetően az ingatlan értékének 20%-át önerőből kell finanszírozni – azonban erre is van egy kedvező megoldás, ugyanis CSOK támogatásból az önerő egy részét is állhatjuk.

Felkeltette az érdeklődését a zöld hitel? Mutatjuk, hogyan tovább!

A cikkünkben említett információk csak egy általános ismertetőként szolgálnak arról, hogy mi is az a zöld hitel.

Akinek azonban komolyan felkeltette az érdeklődését ez a lehetőség, annak mindenképpen érdemes egy pénzügyi szakember segítségét kérnie, hiszen egyedül nagyon nehéz boldogulni az ilyen nagyszabású projektek ügyintézési folyamataiban.

A Pannon-Safe szakértői várják minden érdeklődő jelentkezését, akár ebben, akár más lakáshitel felvételében gondolkodik.

Azért is hasznos felvenni a kapcsolatot egy alkusszal, mert ő bármilyen kérdésben segíteni tud, ami pénzügyeit illeti, és azon fog dolgozni, hogy a legjobb ajánlatot találja meg az Ön számára.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában