PR TARTALOM

2021.09.01. 11:55

Az álló porszívók egyre elterjedtebbek a háztartásokban

A takarítás megkönnyítésére szolgáló porszívó készülékek minden háztartásban megtalálhatóak. Ezeket különböző méretben, színben és alakban lehet már kapni. Mindegyik más, mind teljesítményben, mind pedig hordozhatóságban. Sokszor problémás, hogy hogyan is tudjuk ezt az eszközt mozgatni takarítás közben, ilyenkor szükség van ezek megemelésére is. A tárolásuk is gyakran problémát okoz hiszen nem olyan egyszerű. Mondhatnám, hogy könnyűek, de mihez képest ezt a méretük határozza meg.

Forrás: pixabay

Különböző típusok léteznek a takarításhoz. Vannak, hagyományos fekvő porszívók, kicsi hordozható morzsaporszívók, takarítógépek és még sorolhatnám. Ezek mind különféle takarítási folyamatokra alkalmas eszközök. Viszont már van egy fajtája, amely igen kifinomult és egyre elterjedtebbek, ezek az eszközök az álló porszívók.

Stílusos megjelenésűek és egyedi tervezésűek. Színben, lehetnek egyszerűek fehér, fekete vagy szürke, de vannak egészen színes darabok is, ilyen a piros, narancssárga, rózsaszín, kék, vagy egyszerre több színű is lehet. Igen széles a választék ebből a szempontból, hiszen mindenki megtalálhatja a neki tetsző darabot.

Alapvetően a használatuk attól függ, hogy milyen felületekre szeretnénk alkalmazni. Használhatjuk őket ablakok, kemény felületek, kárpitok, kültéri felületek, matracok, padló, szőnyegek, textil és egyéb más felületek tisztítására is. A használati útmutatójukban szerepel az is, hogy milyen módon kell eljárni. Különböző tartozékok is kiegészíthetik az egyes darabokat, pl. adapter, vállszíj, kárpitszívó fej vagy fuga szívó fej.

Igen praktikus megoldás egy hagyományos porszívóval szemben. Nem szükséges, külön-külön a felületnek megfelelő gépeket vinni magunkkal, a lakás és annak külső részén lévő bármely pontjára. Ebből is látszik, milyen sokoldalú is lehet egy-egy készülék közülük. Teljesítményüket nézve eltérőek, 1000w alatt kezdődnek és elérhetik akár a 2000 és 3000kw értéket is. Ez függ attól is, hogy milyen technológiai eljárással készülnek.

Fontos még szem elött tartani ezek zajszintjét is, hiszen nyilvánvalóan senki nem szereti a túl hangos eszközöket. Vannak közöttük halkabb és hangosabb eszközök. Amennyiben törekedünk a halk modellekre, érdemes 65-70dB zajszintűt keresni, ugyan is ez már elfogadhatónak nevezhető.

Számos gyártó foglalkozik, ezeknek a termékeknek a gyártásával, például az Electrolux, Bosch vagy a Gorenje. Megtalálható, az egészen olcsó áron elérhető daraboktól kezdve, egészen a 300-és 400.000ft közötti értékig, mely tükrözi a tulajdonságaikat és funkcióikat is. Az álló porszívók kezelése és tárolása lényegesen könnyebb a hagyományos porszívókkal szemben. Ezeket sokkal egyszerűbb használni, nem kell hozzá lehajolni, mint a hagyományos gépeknél, súlyuk könnyed, hiszen többségük csak 3-4 kg (így akár fél kézzel is mozgatható), ergonomikus kialakítással rendelkeznek, melynek köszönhetően kis helyen is könnyedén elférnek. Ezek hátránya viszont az, hogy kisebb a porzsák űrtartalma ebből következik, hogy gyakrabban kell üríteni.

Lehetnek porzsákosak és tartállyal rendelkezőek. A tartállyal rendelkezőek könnyedén üríthetőek és tisztíthatóak. A porzsák, lehet textil vagy papírból készült. A textil porzsákot, egyszerűen csak ki kell üríteni, viszont sokkal körülményesebb, mint egy tartályt kiüríteni. A papírból készültek költségesebbek mivel azt, ha már tele van egyszerűen csak el kell dobni, nem lehet újra felhasználni. Vannak akkumulátoros és vezetékes porszívok is. Mindkettőnek meg van az előnye és a hátránya is. Vegyük az akkumulátoros álló porszívókat, vagyis a vezeték nélkülieket.

Ezeket elsősorban a kényelem miatt érdemes választani, hiszen nem kell azzal törődni, hogy összegubancolódik a vezeték. Léteznek olyanok, melyekre mop fej szerelhető fel, így nedves feltörlésre és általános felmosásra is alkalmasak. Sokkal halkabbak, mint a vezetékes társaik, viszont itt az akkumulátor kapacitást tekintve nem túl hosszú ideig bírják, ezért túl gyakran kell tölteni. A töltési idő általában 4-5 óra, de a magasabb kategória esetén már 2-3 óra alatt viszonylag gyorsan feltölthető. Az akkumulátoros meghajtás miatt csak akkora teljesítményt tudnak leadni, ami a padlók és rövid szőrű szőnyegek esetében ideális.

A vezetékes álló porszívóknál, nem kell magával az üzemidővel és a töltéssel foglalkozni, itt már fontos az energiahatékonyságra törekedni. A legtöbb termék már úgy lett kialakítva, hogy a fogyasztásuk megfelelő legyen, úgymond törekedtek a környezettudatos gyártásra. Lehet némelyik sokkal drágább, viszont használatukkal pénzt spórolunk meg, az energiafogyasztás tekintetében.

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában